реклама

реклама

«Подаруй дитині додатковий день життя» – під таким гаслом стартує у Черкасах проект «Смачна новорічна країна», вилучені кошти з якого віддадуть онкохворим дітям. Захід відбудеться за підтримки дружини міського голови Анжели Одарич. Про це інформує прес-служба Черкаської мерії.

tort1

 18 грудня в черкаському драматичному театрі імені Тараса Шевченка відкриється композиція із солодких казкових героїв, ялиночок і будинків. Над масштабним проектом, який триватиме у декілька етапів, організатори працюватимуть кілька тижнів.
З 1 грудня в школах міста розпочнуться тематичні уроки, на яких вчителі навчатимуть учнів робити композиції із солодких інгредієнтів. Результатом проведених уроків стануть проекти площею 0,5х0,5 м. кв., які сформують в об’єднану композицію із численних пазлів на подіумі площею 20 м. кв. Нині триває підготовка макету дизайну «країни».
– Окрему частину їстівного панно ми запрошуємо створити усіх бажаючих містян та гостей міста. Спеціально для цього в драмтеатрі будуть проведені майстер-класи за підтримки ТОВ «Чарівниця», – розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій. – На уроках майстерності учасники дізнаються секрети створення новорічних їстівних прикрас та долучаються до створення смачної композиції під керівництвом кондитерів. Майстер-класи відбудуться 10, 11 та 17 грудня з 14.00 до 17.00. 

Дитячий-навчальний заклад "Ялинка" зробив цю церкву, яку за 550 грн. на минулорічному аукціоні купив соратник мера Черкас Олександр Радуцький

Дитячий-навчальний заклад "Ялинка" зробив цю церкву, яку за 550 грн. на минулорічному аукціоні купив соратник мера Черкас Олександр Радуцький


Над найскладнішими фрагментами «смачної країни» уже зголосилися працювати відомі в місті заклади харчування та торгові марки «Сладкарниця», «Государь», «еДок», «Анаіс», «Ласуня», а також кулінари Андрій Крижанівський і Анна Островська.
Найвідповідальніша частина всього проекту, за словами Ірини Топчій, очікується 18 та 19 грудня. Першого дня відбудеться святкове відкриття виставки «Смачна Новорічна країна». На Миколая підіб’ють підсумки конкурсу та нагородять учасників. А також цього ж дня проведуть аукціон-продаж солодких виробів. Аукціон буде розбитий на два етапи: перший – радіо-аукціон за підтримки радіо «101 Далматин» та ТРК «ВІКА»; другий – аукціон наживо в місці проведення заходу. Вилучені кошти спрямують адресно хворим дітям.


Нагадаємо, благодійний проект «Смачна Новорічна країна» стартував у Черкасах торік. Кошти від проданих солодких тортів-будиночків передали на потреби дитячого відділення міської інфекційної лікарні.

Бажаючі долучитися до проекту чи отримати додаткову інформацію звертайтеся в управління культури МВК – 36-00-06 (Людмила Валентинівна Чорномор).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100