реклама

реклама

Черкаси – столиця баскетболу. Черкаси – місто з грандіозною футбольною історією. Черкаси – місто кікбоксерських талантів. Мало хто знає, що Черкаси також і хокейний край, пише сайт «Черкаський спорт». Ще б пак, адже в нашому місті існує аматорська хокейна команда. ХК «Черкаси» – команда, в якій грають справжні чоловіки. Основний колектив становлять представники сильної статі 35-37-річного віку. Команда була створена у 2007-му році, як зібрання любителів цього виду спорту, нині є повноцінним хокейним клубом.

ho5

 Вони проводять тренування на катку, який розташований у ТРЦ «Екватор». Кращого місця для любителів хокею у нашому місті немає. Тому черкаські хокеїсти кілька разів на тиждень їздять аж у Білу Церкву, де є льодова арена. Гравцям ХК «Черкаси» навіть не шкода витратити свій вільний час.

ho3 "Цілий день витрачаємо на хокей. За цей час можна зробити мільярд справ. А ми його присвячуємо хокею. До того ж, окрім вільного часу, кожна така поїздка обходиться в середньому по 200 гривень на гравця", – говорить Олександр Кучер, капітан команди.

Окрім тренувань в Черкасах та поза межами міста, хокеїсти оплачують свої виїзди на турніри в інші міста. До того ж, члени команди зібрали кошти, закупили клубну хокейну форму та фірмове спорядження. Щодо останнього, то це задоволення не з дешевих. За словами лівого нападника команди Олександра Бондаренка, на екіпірування одного гравця йде одна тисяча доларів, лише одні ковзани коштують 600 одиниць американської валюти.

Хоча гравці забезпечили себе всіма умовами для гри у хокей, проте основного в них немає. У рідному місті відсутня гідна льодова арена для хокеїстів. Тому члени команди мріють про новий хокейний майданчик. Але з боку влади все зводиться до обіцянок. За словами капітана Олександра Кучера, місцева федерація хокею готова виділити хокеїстам обладнання для катка. «Проте нині немає волі міста для будівництва льодової арени. Вже тричі підписували будівництво арени, але ж тричі його й «завертали». Був проект на 25 мільйонів гривень, але місту потрібна надсучасна арена за 150 мільйонів. Так все й стало», – зазначає Олександр Кучер.

ho2 Якщо будівництво арени можна списати на надто великі кошти, то закриття дитячої секції з хокею, яка успішно проводилася торік, раціонально пояснити неможливо. Адже дитяча секція з хокею потребує не захмарних сум. Гравці ХК «Черкаси» власними зусиллями намагаються відновити дитячу секцію з цього виду спорту.

«В минулому році діти ходили тренувалися, а зараз занять з хокею немає. Тому, в цьому році ми зареєстрували дитячу секцію з хокею. Хочемо відновити тренування для дітей. До того ж група дітей сформована, закуплена форма, хочеться щоб діти займалися цим видом спорту. Зокрема діти членів команди ходили на тренування. Тому організація секції лягає на наші плечі. Бажано було б, аби міська влада профінансувала хоча б лід для дітей. Адже не всі батьки «потягнуть» орендну плату катка», – розповідає Олександр Бондаренко, гравець ХК «Черкаси».

Попри відсутність допомоги з боку федерації хокею та місцевої влади, гравці ХК «Черкаси» грають у своє задоволення. Черкаську команду можна побачити у низці різноманітних аматорських турнірів. І, варто сказати, наші хокеїсти не губляться на фоні команд з інших, більш хокейних міст. У заслугах команди є перемога над ХК «Сміла» та над чемпіоном хокейної ліги, командою «Баришівка».

ho4

Склад команди давно сформований, його становлять ентузіасти-однодумці, яким не шкода витрачати свій вільний час та кошти для найшвидшої у світі гри. За словами Олександра Кучера, у команді грають люди, які зігравши раз у хокей, по-справжньому «захворіли» цим видом спорту. Ось так й існує у нашому місті хокейна команда, яка перебиваючись по аренам різних міст, все ж гідно представляє Черкаську область на хокейній мапі України.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100