реклама
Sucurity Police

реклама

У Жашкові відбувся завершальний день фіналу Всеукраїнських змагань з кінного спорту (подолання перешкод) за підтримки Президента України Віктора Януковича. На свято спорту та краси завітали Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сіфіулін, голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб, директор кінно-спортивного комплексу Валентин Нечипоренко, керівники області та районів.

koni2

Помилувалися змаганнями з конкуру запросили також студентів та школярів області, інформує офіційний сайт Черкаської облдержадміністрації. До речі, на передодні новорічних свят дітлахи та молодь отримали солодкі подарунки. Була й святкова лотерея, в якій розіграли цінні подарунки – побутову техніку та сувеніри.

Губернатор Сергій Тулуб нагороджує переможців змагань

Губернатор Сергій Тулуб нагороджує переможців змагань

Фінал кінно-спортивних змагань тривав три дні, визначивши переможців у кожній з шести  номінацій. Цікавим є те, що цей спорт вважається парним, тобто результат зараховується обом – жокею та його коневі.

koni3

Сергій Тулуб, у свою чергу, наголосив на знаковості того, що перемогу здобув саме спортсмен на коні Жашківського кінного заводу та додав: «Ці змагання підбивають підсумки всього спортивно-масового дійства, що проходило в кінно-спортивному комплексі впродовж багатьох місяців. Не секрет, що він створений з метою підготовки спортсменів міжнародного класу. І саме для цього на базі комплексу була створена дитяча кінно-спортивна школа, де безкоштовно мають змогу навчатися наші діти. А їх тренери мають найвищу кваліфікацію міжнародного класу. З минулого року Комплекс має статус бази Олімпійського резерву і повністю відповідає вимогам світових стандартів».

koni5

А директор кінно-спортивного комплексу Валентин Нечипоренко під час прес-конференції для ЗМІ зазначив, що кінний спорт на Черкащині, та й у всій Україні активно розвивається: «Наші коні займають призові місця у Бундес Чемпіонаті в Німеччині, а ця країна, як відомо, є законодавицею моди в кінному спорті, показують чудові результати на інших змаганнях міжнародного класу – тобто коней вирощувати ми уже вміємо. Тепер треба виховувати спортсменів. Саме для цього й працює дитяча кінно-спортивна школа, адже усе в світі починається з дітей».

koni1

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100