реклама
Sucurity Police

реклама

Цими вихідними біля черкаського драматичного театру встановили музичний атракціон – «Новорічні дзвіночки».

Фото: narodua.com

Фото: narodua.com


Як розповіла кореспонденту інтернет-видання НародUA начальник управління культури та туризму Черкаського міськвиконкому Валентина Шепецька, дзвіночки з’явилися завдяки міському голові Черкас Сергію Одаричу.

– Мер був в Австрії і побачив, що там є такі музичні атракціони. Він приїхав і запропонував нам реалізувати цю ідею в нашому місті. Ми залучили наших музикантів, коваля з Хацьок, підібрали новорічні мелодії, – розповіла Валентина Шепецька.

За її словами, під час новорічних та різдвяних свят музична арка тішитиме дітвору на площі біля драматичного театру, а потім її перенесуть в якесь інше місце.

– Куди – поки невідомо. Але думаємо про Замкову гору, наприклад. Перенесемо, щоб люди могли там уже мелодії іншої тематики виконувати. Тобто, ми плануємо, щоб ця арка в місті була постійно, – розповіла пані Шепецька.

Вона також зазначила, що арку коваль виготовив із чорного металу, а потім пофарбував. На роботу йому знадобилося 10 днів.

– Там дві октави по сім нот, і вони, у залежності від товщини стінок дзвону і від розміру, по-різному звучать. Ідея в тому, щоб ці дзвони були музичні. Можливо щось вдалося, щось не вдалося. Певні моменти ми ще допрацюємо по нотах. Але діти із задоволенням гралися. Була саме дитяча вистава якась в драмтеатрі, в потім вони вийшли і усі захотіли до дзвоника пробратися і подзвонити. Тобто, емоції тільки позитивні, – підсумувала Валентина Шепецька.

Біля музичної арки встановили пюпітр. Дітлахи, які навчаються в музичних школах міста, можуть вибрати собі мелодію і заграти її за допомогою дзвонів (організатори пропонують пісні «В лесу родилась елочка», «Щедрик» та «Jingle Bells»).

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100