реклама

реклама

У Новорічну ніч 2012 року до call-центрів «Київстар», які розташовані в Києві, Дніпропетровську, Львові та Черкасах, зателефонували 18 тисяч абонентів.

«Найгарячішим» періодом стали години 22:00 – 02:00. У цей час call-центр обробив понад 15 тисяч звернень, тобто близько 3 тисяч дзвінків на годину.

У Новорічну ніч call-центр «Київстар» працював у посиленому режимі: звернення клієнтів обслуговували близько 160 експертів, тоді як у звичайні дні кількість операторів становить близько 100. Клієнти цікавилися станом свого рахунку, тарифами на популярні послуги SMS та MMS, дізнавалися, як замовити послугу «Старсвіт Оптимальний» для здійснення міжнародних дзвінків, як отримати додаткові гроші за умовами послуги «Екстра гроші». Також клієнти зверталися із проханнями надіслати налаштування мобільного інтернету, повідомляє «Високий вал».

Окрім інформації про послуги, клієнтів «Київстар» цікавили і «новорічні» питання: чому оператори call-центру не зустрічають Новий рік, як call-центр буде його святкувати на роботі, коли наступає Новий рік в Росії тощо.

Загалом на Новий рік українці зателефонували 1 млрд. разів.

У дні святкування Нового року – 31 грудня та 1 січня – в мережі об’єднаного «Київстар» в цілому прозвучало 494 млн. дзвінків (для порівняння в минулому році – понад 470 млн.). У МТС кількість дзвінків теж вже другий рік не змінюється: за вказаний період було зроблено 450 млн новорічних привітань телефоном. Це всього на 1 млн більше, ніж торік.

Абоненти life:) із 22:00 останнього дня 2011 року до 6:00 1 січня встигли зробити 15,4 млн дзвінків, що на тільки 6,5% більше, ніж торік.

– За всю новорічну ніч абоненти виговорили 29 млн хвилин, – додають в «Астеліті».

У «Київстарі» повідомляють, що мережа була максимально завантажена в першу годину нового року – так званий «піковий час». За цей період абонентами «зоряного» оператора було здійснено 28,6 млн. дзвінків, це на 1 млн. більше, ніж торік.

Статистика відправлених повідомлень дещо відрізняється від минулорічної. Очевидно, українці вирішили, що цей вид поздоровлень більш надійний, ніж дзвінки в пік завантаження мережі, і вирішили використовувати його на повну.

Клієнти «Київстару» в цьому році використовували текстові повідомлення активніше, ніж інші види послуг. Так, кількість відправлених SMS в цій мережі в «пікові» години склало близько 9,5 млн. на годину, що в 1,3 рази більше показників минулого року. Також це в 16,5 разів більше кількості переданих повідомлень в «пікові» вечірні години звичайного дня, коли київстарівці відправляють близько 570 тис. повідомлень на годину.

Кількість СМС, відправлених в мережі МТС, практично не змінилася. У період з 31 грудня по 1 січня вона склало 106, 1 млн (це всього на 100 тис. повідомлень більше торішньої). У «Київстару» цей показник склав 108 млн за аналогічний період. (це на 22 млн більше минулорічної цифри).

Клієнти МТС відзначилися з ММСками. За вказаний час вони відправили 1,650 млн мультимедійних повідомлень, що майже на 20% більше торішнього.

У мережі «Київстар» кількість мультимедійних повідомлень навпаки скоротилася. Так, у ніч з 31 грудня на 1 січня у цій мережі було надіслано понад 530 тис. мультимедійних поздоровлень, що приблизно на 300 тис. менше в порівнянні з минулим роком. У «пікові» години свята клієнти «Київстару» відправляли по 60 тис. MMS, що в 4 рази більше обсягу MMS в «пікові» вечірні години звичайного дня.

life:) статистики по мультимедійним повідомленням не надає, інформує сайт «В курсе». Зате є дані по СМС. З 22:00 останнього дня 2011 року до 6:00 першого січня 2012 абоненти відправили понад 22 мільйони СМС (що на 29% більше минулорічного).

Дані стосовно мобільного інтернету за новорічну ніч надав тільки «Київстар». Але виходячи з того, що це найбільший оператор, який обслуговує мало не половину всіх українських абонентів, можна припустити, що в цілому на ринку ситуація була схожою.

Так, 31 грудня та 1 січня обсяг переданих даних в мережі «Київстар» не перевищує 0,9 ТБ на годину. Загальний обсяг трафіку в ці дні дорівнював близько 15 ТБ на добу.

2 січня ситуація істотно змінилася.

– Ймовірно, втомившись від застіль, наші клієнти почали активно користуватися інтернетом. 2 січня в мережі «Київстар» був встановлений рекорд за обсягом передачі даних за технологією EDGE / GPRS за весь час надання оператором послуги «Мобільний Інтернет». У цей день в мережі була зафіксована «пікова» навантаження в 1,05 ТБ на годину. У цілому клієнти передали та прийняли 18,22 ТБ пакетних даних за цю добу, — резюмують «зіркові» оператори.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100