Побачити сусіда з екрану телевізора чи самому стати учасником якогось шоу – сьогодні це не жарт. Нині практично на кожному телевізійному каналі одночасно транслюється по кілька історій, учасниками яких може стати кожен із нас, було б бажання.
anfisa2

Показати свої таланти, хоча б станцювати чи заспівати, знайти наречену чи нареченого, й навіть побратися – сьогодні все це можна легко перетворити на реаліті-шоу. Відтак відчути себе зіркою шанс має будь-хто. Й черкащани не пасуть задніх, а стрімголов підкорюють телевізійні вершини. «Прочерк» продовжує знайомити читачів з історіями черкащан – учасниками національних телешоу. Їх автор – журналіст газети «Молодь Черкащини» Наталія Заїка.

Смажити м’ясо в себе на кухні чи у власному закладі – це одне, а от як воно, готувати страви під прицілом кількох телекамер? Кулінарні шоу нині родзинка телебачення. «Пекельна кухня» на 1+1, «МастерШеф» на СТБ – це лише кілька шоу, які уважно дивляться черкащани, особливо ті, хто сам полюбляє куховарити. Є відчайдухи, які зважуються приєднатися до подібних нелегких телепроектів. Смілянка Людмила Онищенко стала учасницею першого сезону шоу «МастерШеф». Це кулінарне змагання, де перемогу відстоюють не професіонали, а кухарі-любителі.

– За фахом я викладач музики, але люб¬лю готувати, хоча ніде цього не навчалася, мабуть, це у мене спадкове, бо бабуся відмінно куховарила. До всього ще й маю власне кафе. На шоу зважилася передусім для того, щоб довести смілянцям, що саме у нашому закладі кухня – одна з кращих у місті, – розповідає жінка. – На кастинг я принесла гарбуз, запечений із м’ясом, тобто поєднала українську кухню із мексиканською. Й напевно, моя страва припала журі до смаку, бо мені таки вдалося потрапити у сотню кращих учасників, серед яких потім вибирали двадцятку. Уже на останньому кастингу я приготувала індійську страву – запіканку з манго та бананами.
anfisa
Проте дійти до фіналу Людмила не спромоглася, буквально за півкроку від фінішної прямої вона вибула з шоу.
– Але я не шкодую, бо за три з половиною місяця, поки тривали зйомки програми, я багато про що довідалася й багато чого навчилася. Була й критика, і похвала, а для кулінарів це дуже важливо, – зізнається Людмила. – Шоу пішло мені на користь. Тепер мене всі впізнають, а кафе, де працюю, стало популярним. Люди йдуть сюди й розповідають, що стежили за подіями шоу та вболівали за мене.

До того ж Людмила може нагодувати відвідувачів стравами, рецепти яких привезла з шоу.
– Телепроект додав мені упевненості у собі, у моїх здібностях. Бо бути серед когорти кращих кухарів-аматорів багато означає, – хвалиться Людмила.
Після шоу смілянка вирішила цілковито присвятити себе кулінарній справі. Уже незабаром збирається їхати до Америки, аби перейняти тамтешній досвід готування. У планах і поїздка до Італії, де також має намір удосконалити свої кулінарні знання. Відточивши майстерність, обіцяє запросити до Сміли сувору суддю «МастерШефа» Анфісу Чехову.

– Після шоу в мене з’явилася мрія створити ресторан високої кухні, щоб люди йшли не просто поїсти, а й отримували естетичну насолоду. Це ресторан, де приготування страв перетвориться на мистецтво. Та поки що відвідувачі до цього не готові.
Однак Людмила сповнена великого ентузіазму й каже, що тепер неодмінно докладе всіх зусиль, аби смілянці навчилися сприймати кухню як мистецтво. Для цього жінка готова піти й на «Пекельну кухню».

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Васса 23.01.2012 19:05
Їжа, між іншим, у згаданому смілянському закладі харчування, така собі. А кухарка вибула із шоу дуже позорно. Так що до великої кухні і високих смаків ще дуже далеко!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Детектор 23.01.2012 12:50
Якщо героїня публікації збирається запросити у Смілу Анфісу Чехову, то це ще аж ніяк не означає, що "Анфіса Чехова збирається до Сміли". Чи не так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100