реклама

реклама

 Жительку села Червона Слобода Черкаського району Тетяну Аркалюк щойно виписали з районного пологового будинку з 6-кілограмовим сином на руках.

Малий народився з вагою 5 кг 970 г та зростом 66 см шляхом кесаревого розтину. Медики стверджують: важчих дітей останнім часом не траплялося не лише в області, але й в Україні.

У сім'ї Аркалюків Віталик – уже п'ята, й цілком можливо, не остання дитина, але таких богатирів у них ще не траплялося. Досі найважчою при народженні була Віталикова сестричка Тіна – 4 кг 100 г. Серед найближчих родичів велетнів не було, сама Тетяна – невелика на зріст, чоловік теж звичайної статури.

Фото: gazeta.ua

Фото: gazeta.ua

– Мені, звичайно, казали, що в мене народиться немаленька дитина, кілограмів, може, зо 5, – каже Тетяна, – але що буде 6-кілограмова – ніхто не міг і подумати. У кого вдався син – не знаю, порозпитуємо з чоловіком родичів, може, серед прадідів хтось і був богатирем.

Жінка розповіла в коментарі «Газеті по-українськи», що одяг дитині купила ще до пологів, а підійшов лише один костюмчик. Решту докупляв чоловік:

– Прийшов на базар, просить для новонародженого одяг, щоб забрати з пологового будинку. Продавець йому пропонує найменше. Андрій каже: «Та ні, мені такий, як на тримісячного треба». Там всі аж роти пороззявляли. Почали вітати чоловіка з таким сином.

Фото газети "Вечірні Черкаси"

Фото газети "Вечірні Черкаси"

Завідувач акушерсько-гінекологічного відділення Черкаської ЦРЛ Михайло Карасьов народження такого козака журналісту газети «Вечірні Черкаси» пояснив просто:

– Це Черкащина, козацька земля, тож не дивно, що тут народжуються козаки. Але досі найважчим немовлям, якого я приймав, було 5-кілограмове. Думав, важчих не буває, а тут такий рекордсмен народився! Зазвичай діти-гіганти народжуються у мам із цукровим діабетом, але в цьому випадку в абсолютно здорових батьків народився абсолютно здоровий малюк.

Довідка

Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найважче немовля народилося в Італії 1955 року – хлопчик важив 10 кг 200 г; на другому місці – індонезійська дитина, яка народилася 2009 року з вагою 8 кг 710 г, далі йде дівчинка вагою 7 кг 700 г, народжена у 2007 році в Алтаї.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100