реклама

реклама

Розмір взуття «Черкаських Мавп» іноді сягає 50-го, а зріст понад 210 сантиметрів. Поза майданчиком такі параметри завдають чималих складнощів баскетбольним «велетням» у виборі взуття і одягу. У Черкасах є лише декілька брендових магазинів, у яких час від часу з’являється одяг та взуття тих розмірів, які підходять саме баскетболістам. Як із цією ситуацією борються черкаські баскетболісти читайте далі.


Першим розпочинає «стильове дослідження» наставник черкаської команди Володимир Холопов.



У минулому тренер «Черкаських Мавп» сам був баскетболістом, тому, як ніхто інший, знає про всі тонкощі «вдягання» поза майданчиком. Хоча, у  розмові, Володимир Холопов наголошував на тому, що, насправді, проблем ні з одягом, ні з розміром у нього ніколи не було. Попри зріст, що є вищим від середнього, колишній баскетболіст Холопов завжди знаходив потрібне вбрання та взуття. Тому і зараз тренер не нарікає на якісь складнощі:

– Насправді, як і колись, так і зараз, я лишаюсь людиною невибагливою. Одяг для мене далеко – питання не першорядне. Але це не значить, що я не приділяю цьому уваги. Просто все має бути в міру, як на мене. Стосовно розмірів – то так склалось, що мої параметри ніколи не створювали мені проблем. Адже і у зрості, і у розмірі взуття –  я завжди знаходжу те, що мені потрібно, – говорить він.

Стосовно улюбленого стилю одягу, то Володимир Холопов без вагань називає класичний. До речі, склався певний стереотип, що класика – це краватки, суворі та похмурі костюми. Не варто плутати класичний та діловий стилі. Як каже Холопов, «насправді, все набагато веселіше». Класичний стиль одягу – це так звана «мода без віку». Наразі, цей стиль включає в себе як піджаки, костюми, краватки, сорочки, джемпери, так і різноманітні аксесуари. І все це не тільки стереотипно сірого або чорного кольору. Класичний стиль передбачає повну демократію та експериметальність кольорів.

Хоча, як бачимо, на іграх «Черкаських Мавп» Володимир Холопов відчуває себе комфортніше у стриманих чорних та дещо консервативних костюмах. Поза майданчиком тренера можна побачити у елегантному, але стриманому, джемпері в комбінації з джинсами або звичайними брюками. А на тренування, задля максимальної зручності, Володимир Холопов вдягає світло сірий спортивний костюм з символікою баскетбольного клубу. Також, як виявилось, тренер «Мавп» не є прихильником якихось конкретних брендів або магазинів.

– Ніколи не мав і не маю улюблених брендів. Головне для мене – щоб одяг подобався і був мені зручний. А де його купувати – для мене це більше, ніж непринципово, – зазначив Володимир Холопов.

Так як і наставник команди, проблем із купівлею одягу немає і баскетболіст «Черкаських Мавп» Олександр Неруш. Захисник команди має зріст 193 сантиметри та важить близько 96 кілограмів. Баскетболіст стверджує, що ніколи не мав проблем з одягом. 

– Завжди є потрібні розміри, тому ніколи не стикався з подібними проблемами, – зазначає Олександр Неруш.

Також, як виявилось, підопічний Володимира Холопова, так як і він, «не прив’язаний» до якогось бренду. Олександр запевняє, що найчастіше купує одяг у торгових центрах міста. Одягається баскетболіст за принципом «що сподобалось». До того ж, Олександр Неруш є прихильником демократичного стилю одягу, тобто баскетболіст не тяжіє до жодного із стилів, а навпаки – любить поєднувати та експериментувати.

Інші три гравці «Черкаських Мавп» про проблеми купівлі одягу та взуття знають, як ніхто інший добре. Адже всі троє мають зріст понад два метри. Зокрема, центровий Віталій Близнюк, має зріст 206 сантиметрів, вагу 115 кілограмів та 49-ий розмір кросівок. Хлопець зізнається, що проблеми у виборі одягу і стилю мав завжди. Адже більшість магазинів має обмежений асортимент розмірів, тому не завжди вдається купити те, що хочеш.

– Із одягом були і є проблеми. В Україні особливо важко знайти одяг і взуття мого розміру, – ділиться Віталій Близнюк.

Але баскетболіст знайшов вихід з цієї непростої ситуації. Віталій замовляє одяг у друзів, які проживають у США та Європі. На питання про стиль, баскетболіст відповів не задумуючись:

– Головне – зручний і мого розміру.

Подібні проблеми з гардеробом має і форвард черкаської команди Іварс Тімерманіс, зріст якого 203 сантиметри, а вага 96 кілограмів. Баскетболіст розповідає, що вибір взуття та речей для нього завжди надскладне завдання:

– Із одягом були і є проблеми. У Латвії завжди було важко щось знайти, тому я їздив у Польщу і там купував собі одяг, – говорить він.

Також, хлопець зізнається, що на його пам’яті були подібні «шопінги» не лише в Польщі, але й у різних містах Німеччини. Щодо Черкас, то Іварсу тут до вподоби лише зимові капелюхи, все інше у гардеробі баскетболіста – закордонний продукт.

Гравець запевняє, що через дефіцит розмірів, не має і улюбленого бренду.

– Головне, щоб я відчував себе зручно. Улюбленого бренду немає. Не важливо, щоб на формі було «DG» написано чи ще щось. Із такими «параметрами» дуже перебирати не доводиться, – додає латвієць Іварс Тімерманіс.

Найвищим у команді «Черкаські Мавпи» є сербський легіонер Мільян Пуповіч. Баскетболіст має зріст 212 сантиметрів, а вагу – 117 кілограмів. Мільян, як ніхто інший у команді, часто стикається з проблемою купівлі взуття та одягу потрібного розміру:

– Мій улюблений бренд одягу – той, розмір якого підходить мені. Це мій улюблений одяг.

Сербський легіонер «Мавп» зізнається, що є прихильником спортивного стилю, оскільки саме цей стиль одягу, на його погляд, практичний і комфортний. «Парадним» одягом для Мільяна є джинси, які він вдягає лише коли цього вимагають і для цього є конкретний привід. У Черкасах спортсмен улюблених магазинів не має, тому одяг тут не купує. Баскетболіст надає перевагу сербському або іншому закордонному виробнику. Найчастіше вдягається у спортивних магазинах, оскільки саме там реально знайти ті розміри, які потрібні Мільяну.

– У клубі я замовив наш спортивний костюм «Черкаські Мавпи». Розмір точно є. А яка фірма, я навіть не дивився. Адже головне – що мені зручно, – додає Мільян Пуповіч.

Як виявилось, найбільш вибагливими в одязі «Мавпами» є Юрій Фрасенюк та Вілл Соломон. Український форвард Юрій Фрасенюк є чи не найбільш вибагливим у команді до свого зовнішнього вигляду.

Баскетболіст обирає стиль одягу відповідно до того, куди він збирається. Хоча і намагається віддавати перевагу тому одягу, в якому зручно, але іноді хлопець ладен витерпіти дискомфорт аби мати гарний вигляд. Тому якогось конкретного стилю Юрій Фрасенюк назвати не зміг, адже регулярно вдягає як спортивний костюм, так і звичайний класичний одяг, джинси.

– Щодо класичного стилю, то в Україні є безліч магазинів для купівлі одягу. Наприклад, такий брендовий магазин, як «Левайс». Там я можу завжди спокійно знайти потрібний мені одяг. А щодо спортивних речей, то замовляю їх в інтернеті. Звичайно люблю те, що зручно. Кросівки, джинси, спортивні штани. В Україні не проблема знайти для мене одяг, – розповідає Юрій.

Баскетболіст зізнається, що часто замовляє речі саме через інтернет-мережу. Щодо улюблених брендів, то тут баскетболіст відповів не коливаючись:

–Так, маю низку улюблених брендів. Зі спортивних – це «Рокавера», «Найк», «Адідас», якщо кросівки. А одяг – це «Шон Джон».

Що ж до улюбленця черкаських вболівальників легіонера Вілла Соломона, то він, як і Майкл Джордан, поза майданчиком, є прихильником класичного стилю одягу. А вдягається Соломон завжди лише у США. Гравець надає перевагу невеликим магазинам або ж онлайн замовленням через мережу Інтернет.

– Для мене важливо, як я виглядаю не лише на майданчику, але й поза ним. Тому у одязі я досить вибагливий, але в міру. Класичний стиль для мене є найзручнішим, тим паче зараз, коли дизайнери додали у цей стиль трохи жвавості та дещо оживили його, – розповідає Вілл.

Баскетболіст зізнався журналісту «Черкаського спорту», що попри належність у його гардеробі низки світових брендів, він лишається прихильником «Дольче і Габбана».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100