реклама

реклама

Сьогодні в Черкаському міськвиконкомі розкрили конверти учасників конкурсу «Ідея туристичного бренду міста Черкаси», який тривав із 22 грудня по 29 лютого.

Свої ідеї пропонували 59 учасників із Черкас та області, а також Львова, Києва і Санкт-Петербурга.


Цікаво, що до 27 лютого було зареєстровано лише 17 учасників, інші 42 подали свої роботи за три дні до завершення.


Директор КП «Туристично-інформаційний центр міста Черкаси» Черкаської міської ради Світлана Неухацька жартує, що учасники, як студенти, відкладали все на останню ніч.

 

Попередній відбір найбільш вартісних робіт провели працівники Черкаського міськвиконкому на чолі із керуючим справами Миколою Кудрявцевим, а також фахівці в галузі туризму, мистецтва, архітектури тощо.


Учасники бачили бренд Черкас у вигляді серця, Дніпра, дерев, русалоньки, сонця, полуниці, піщаного годинника, пуповини. Найменше асоціацій із містом було пов’язано з козаками. Один із учасників з невідомих причин надіслав плакат із зображенням Дрездена.

Особливо експерти прониклись роботою найстаршого учасника – 75-річного Бориса Григоровича Сої, який пояснювальну записку надрукував на друкарській машинці, а бренд вирізав власноруч.


Керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев загалом результатами задоволений, проте серед проблем бачить те, що ідеєю конкурсу не зацікавилися фахівці.

– Шкода, що не відгукнулися професіонали своєї справи. У результаті ми маємо добре організований любительський конкурс.

На запитання «Прочерку», чи сподобався йому особисто якийсь бренд чи слоган міста, відповів, що не було об’єкта, який би сподобався йому цілісно:

– Такого, щоб захопило, то ні. Мені сподобалося стилізоване зображення чоловічка із серцем та слоган на зразок: «Зустрінемося в центрі».


Микола Сергійович переконаний, що, навіть якщо не буде переконливих результатів, можна буде створити синтезований образ.

Черкаський художник та скульптор Іван Фізер вважає, що, обираючи бренд міста, потрібно зважати на думку людей з інших міст:

– Ми по-хатньому сприймаємо Черкаси, хоча бренд розробляємо для гостей, тому важливо знати, як саме вони бачать наше місто.


Проголосувати за уподобаний бренд можна буде в соціальних мережах із 17 березня по 18 квітня. Переможця мають намір назвати 30 квітня. Крім того, у соціальних мережах, вишах та на центральних площах міста проведуть анкетування, щоб з’ясувати думку людей, із чим саме вони пов’язують місто.


реклама

Коментарі  

 
0 #49 БТР 20.03.2012 19:31
Цитую sergo:
ну и где бренд посмотреть?на улице оборонной? или пастеровской?или у когото сильно розовые очки?

Переформулируйт е вопрос, или внимательнее прочитайте статью. Непонятно о чем вы спрашиваете
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #48 sergo 19.03.2012 22:33
ну и где бренд посмотреть?на улице оборонной? или пастеровской?или у когото сильно розовые очки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #47 БТР 19.03.2012 14:23
Посмотрел работы на фейсбуке, мне понравился логотип со стрелками "встречаемся в центре" Но для этого лого нужно много дорабатывать городу, а ведь действительно наша область очень удобна для проведения фестивалей и мероприятий, различных ярмарок и.т.п.
А так пока что городу гордится нечем, жить тут вродибы и нормально но приезжим показать нечего
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #46 Алексей 14.03.2012 12:14
Цитую Вадим:
Я хочу. Вы можете подсказать мне как, а лучше присоединиться к этой борьбе делами, а не словами?

Есть большая разница между желанием и намерением.
Вы правы - бороться с таким положением дел нужно с реальными альтернативными предложениями наперевес. Но, извините, я не успел как-то заметить за все это время, чтобы нижеупомянутая "творческая элита" ХОТЯ БЫ заикнулась в сторону Горсовета и вот этого бредоконкурса. Не говоря уже о перспективах кооперации и коллективной работы. Нет же... на деле имеем откровенное лизоблюдство.

Один в поле не воин, уж простите. Так что очередной раз попрекать меня "отсутствием дела" нет никакого смысла.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #45 Александр 14.03.2012 11:17
Цитую Не дизайнер:
Дизайнеру-35.Спасибо за разъяснение ситуации.А креативщики в вашей среде все же есть.Меня просто умиляют,наприме р,оторванные женские руки в оберточной бумаге на каком-то маникюрном салоне перед поворотом на Энгельса.Да и других забавных примеров хватает.Удачи.


так не надо ! это мой дизайн и руки там не оторваны, а просто композиция так преподнесена
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #44 Оксана Колісник 14.03.2012 10:19
Анні Пасеці. Продовжу Ваше про "суть і форму". Дійсно, формат маленького елементу роботи Ви вловили. Але я б Вам пропонувала провести конкурс робіт (можна в різних вікових категоріях, від дітлашні до судентів дизайнерів, в бвгатьох номінаціях, аби було якнайбільш переможців в залежості від напрямку фантазування) на тему "Місто, в якому я БУДУ (ХОЧУ) жити". Ви би з'ясували відповідь на перше зі сформульованих Вами питань: "Ким ми хочемо бути". І не вживайте на цьому етапі слово "бренд" чи там ще якусь великорозумно тріскотню. Влаштуйте виставку та обговорення робіт за участю архітекторів, екологів, істориків. Робіть все з любов'ю і у Вас вийде!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #43 Вадим 13.03.2012 14:38
Цитую Алексей:
Хреново только одно - снизу никто не хочет бороться с дилетанством и безвкусицей тех, кто сверху.

Я хочу. Вы можете подсказать мне как, а лучше присоединиться к этой борьбе делами, а не словами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #42 хохол 12.03.2012 23:36
який конкурс - таке й журі!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #41 Сергій 12.03.2012 13:15
Нажаль в глобальному сенсі наше місто цікаве туристам як спальний район Київа. А ми ж, черкасьці можемо скільки завгодно повторювати мантру: "наше місто саме зелене і гарне!", та кращими Черкаси можуть стати, якщо працювати над його розвитком, створювати нові ідеї, нові легенди, нові визначні памятки та споруди, шукати ту унікальність і неповторність міста, яка б і туристів принадила і своїх людей затримала б... От тоді і можна говорити за бренд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #40 Сергій 12.03.2012 13:14
Можу пояснити, чому не відгукнулися профессіонали... Тому що не професійно поставлено завдання, а точніше, так би мовити, замовник сам не знає що хоче. Професійний дизайнер створює графічні символи, вкладаючи в них певну суть чи філософію. У замовника (тобіш міста та хто його представляє) нема ніякої філософії та й суті не визначено. Чи не смішно виглядає таке завдання: зробити бренд для міста (= із міста), яке: невелике - немале, не старе і не нове, і красиве і брудне, історичне без історії, без визначних памяток, без старих і без нових легенд, з неяскравим минулим та сумнівним майбутнім, хоч і зелене, та екологічно забруднене, хімічне і туристичне одночасно... Чим сюди заманювати туристів, якщо самим черкасьцям нема що тут робити... які тікають звідси як не зовсім, то хоча б на вихідні...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100