реклама

реклама

Коти, собаки, білки… Гравюра по лінолеуму, розпис по склу, живопис, комп’ютерна графіка, вишивка, фотографія та кераміка – і все це присвячено тваринам. Бо саме така тематика мистецького проекту «Про Хвости», який триває в Черкаському художньому музеї.

cat12

 Його мета – привернути увагу черкащан до проблем безпритульних тварин.  Саме тому на виставці стоїть скринька для збору коштів. Виручені від пожертв та продажу робіт гроші підуть товариству захисту тварин «Друг», яке опікується бездомними чотирилапими.

У музеї не заблукаєш: до залу, де діє виставка «Про Хвости», ведуть чорні «сліди» собачих лап. На виставці – близько 100 робіт від 56 учасників. Більшість із них – молодь.

Сон кота Річарда (А.Морозова)

Сон кота Річарда (А.Морозова)


На відкритті – безліч відвідувачів із фотоапаратами.

– Мені все дуже сподобалося! – розповідає студентка ЧДТУ Крістіна. – Вони всі такі потішні! Хотілося б, щоб і далі влаштовували такі виставки. Щоб допомога бездомним тваринам набирала обертів.

– А отуди глянь яка!  Це взагалі чудо, – чути звідусіль захоплені відгуки черкащан.

автор - К.Михайленко

автор - К.Михайленко


Одна з авторів Анна Василенко розповідає: вже давно малює, а коли друзі почули про виставку, заохотили її взяти участь.

– Братиму участь і наступних, – запевняє Анна.

Тим часом автори робіт діляться секретами майстерності:

– Тут представлені мої гравюри по лінолеуму. Як їх роблять? Вони вирізаються на станку, – розповідає авторка кількох робіт своїм колегам.

Смуток (Алобіна А.)

Смуток (Алобіна А.)


Євген Савісько, заступник начальника управління культури Черкаської обласної державної адміністрації – автор відеоряду про тварин.

– Я дуже люблю тварин. Тому фотографував. У тварин не таке однозначне життя, як ми думаємо. Часто люди ставляться до них, як до гарних чотирилапих іграшок. Беруть, а тоді викидають на вулицю. От подивіться на ці фотографії: мало хто з нас задумується про те, що буде з ними далі. В деяких собак в очах така туга, що просто неможливо витримати. З усього відеоряду лише в кількох собак є господарі, – розповідає пан Євген.

DSCN1181

Леся Матвеєва, член товариства «Друг» розповідає, що подібна виставка проходить уже не перший рік.

– Виставка створена не стільки заради грошей, стільки заради того, щоб люди, які сюди прийдуть, ставали небайдужими. Завдяки підтримці видавництва ми зробили буклети і каталоги, від їхнього продажу і від пожертвувань ми й отримаємо необхідні кошти для нашого притулку. – каже вона.
Кадр з відеоряду (Євген Савісько)

Кадр з відеоряду (Євген Савісько)


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #2 Таня 12.03.2012 18:32
Мир не без добрых людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Ира 09.03.2012 23:13
Молодцы! Спасибо Вам за работу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100