Днями бізоненя Вектор із Черкаського міського зоопарку змінив прописку. Відтепер його новою домівкою стане бердянський зоопарк «Сафарі».

 

– Я особисто супроводжував Вектора до нового місця проживання, аби пересвідчитися в належних умовах утримання тварин. Для бізона створені не гірші апартаменти за наші. Бердянський зоопарк є одним з найкращих подібних закладів країни, – зазначає директор черкаського міського зоопарку Євгеній Ван.


Черкаськими бізонами опікується депутат Черкаської міської ради Андрій Більда. Він фінансово посприяв розширенню житлової площі для цих тварин. Минулого року в одному з найбільших вольєрів копитного ряду було проведено ремонт.

– Ще маленьким ми переводили Вектора з його батьками Степаном і Куклою в новий вольєр. Потім усією громадою вигадували йому ім’я, – розповідає Андрій Більда. – Я звик до Вектора, адже часто його навідував. Однак упевнений: на новому місці йому буде не гірше.


Завдяки програмі розведення тварин зоопарк власними силами заробляє немалі кошти на потреби закладу.

– У нас традиційно купують ведмежат, птахів, представників копитної та тераріумної груп, – зазначає Євгеній Леонідович. – Власниками великих тварин, як правило, стають зоопарки, цирки. Маленьких тварин – хамелеонів, агам, павуків тощо – бажають бачити у своїх домівках звичайні черкащани.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100