реклама Делікат

У Буках Маньківського району минулої суботи вперше відбувся гриль-фестиваль BUKY GRILL FEST. За інформацією селищної ради, взяти участь у ньому на береги Гірського Тікича приїхали гості принаймні із чотирьох областей – Черкаської, Вінницької, Кіровоградської та Київської і, звісно, зі столиці України.

12

– Ми сподіваємося, що цей фестиваль стане своєрідною «фішкою» нашої Буцької ОТГ, – ділиться планами голова об’єднаної територіальної громади Сергій Залізняк. – Проте, ми маємо й іншу важливу мету – хочемо навчити своє населення заробляти кошти. Для участі в організації фестивалю ми запросили людей із різних міст і сіл України – професіоналів своєї справи. Сподіваємося, вони покажуть нам, як правильно працювати, як розвивати туризм, прославляти свій край і заробляти на цьому гроші.

07

Цю ж мету декларує і один із організаторів фестивалю Олексій Маслюк.

– Головна наша мета – розвиток Буцької громади. Сподіваємося, наш фестиваль допоможе їй у розвитку туризму, – наголосив він.

08

11

Під час фестивалю Буки презентували свої торгові марки, зокрема, буцький мед і своєрідний місцевий хліб, який навчають готувати у Буцькому політехнічному професійному ліцеї.

За словами одного з ініціаторів фестивалю Сергія Юрчика, він народився і виріс у сусідньому селі, але навіть не знав про ту красу, яка є в Буках.

20

– Організовуючи фестиваль, ми дуже хотіли, щоб люди приїхали до нас на Черкащину й побачили всю красу Буцького каньйону, – каже Сергій Юрчик.

10

Серед численних принад фестивалю – чотири зони: власне гриль-зона із торговельними точками і сценою, спортивна локація (стрибки зі скелі на линві, туристична переправа через річку, катання на байдарках тощо), дитяча локація (різноманітні ігри, стрільба з лука і арбалету, розваги) і мистецький табір.

14

Гриль-зона розмістилася на березі річки під величезною скелею. Крім власне грилю (шашлики, курка, овочі) і виступів артистів, охочі могли тут покурити кальян, взяти майстер-клас із гончарства, придбати сувеніри (в тому числі й вироби відомої на всю Україну майстрині Анжели Драч) і навіть поспілкуватися з сомельє та виноробом Ігорем Максименком, продегустувати його продукцію.

15

Художники, поети, музиканти розповідали про свою творчість, проводили майстер-класи.

Можливо, організаторам не вдалося досягнути всіх поставлених цілей, але головне зроблено: покладено початок новому фестивалю, який у майбутньому може стати ще одною буцькою туристичною принадою.

13

Див. сюжет про фестиваль у Буках на початку передачі Суспільного:

Прес-тур черкаських журналістів до Буцької ОТГ організований Черкаським центром розвитку місцевого самоврядування.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100