Учора п’ятий сезон телевізійного реаліті-шоу «Міняю жінку», що на каналі «1+1», відкрили обміном між черкаською родиною Полудненків і сумською родиною лауреата премії «Гордість країни-2003» Ольги з промовистим прізвищем Неня.


Якщо в черкащан все просто: мама Анжела, тато Сергій, двоє дітей – Ліля та Сашко, то у сумчан, крім мами Ольги, дітей майже в десять разів більше – 19.


– Я народжую їх душею. У мене так виходить, що я беру (з інтернату, – ред.) тих дітей, які найгірші, у якої шанси потрапити в родину майже нульові, – пояснила сумчанка Ольга Михайлівна.

Доки в Сумах мати-героїня розповідала лише про дітей, у Черкасах батьки пригадували ще й миті зародження почуттів одне до одного.

– Ми одружилися ще студентами, – розповідала Анжела.

– Наше знайомство з дружиною було коханням з першого погляду, – говорив Сергій.

Тим часом багатодітна мати, їдучи до Черкас з тер’єром Стешею, взялася до роздумів про чоловіків:

– У мене часто виникає питання: «А що таке чоловік? І що з ним роблять? Чим годують?»

Щойно переступивши поріг, сумчанка перерахувала капці і дійшла до висновку, що в квартирі живе чоловік і троє дітей, напевно, забувши про маму, яка відбула до Сум.

Переходячи з кімнати в кімнату, Ольга тричі вимикала світло зі словами: «Світло треба економити!».

Анжела ж у сумському будинку намагалася визначити, скільки тут живе дітей. У кімнатах було стільки ліжок, що вона збилася з ліку. Коли зазирнула до ванної кімнати, їй одразу кинулася у вічі склянка із зубними щітками.


– 15! – перерахувала Анжела. – Якщо ні в кого немає запасної, я буду шокована!

Тим часом нова мати в Черкасах взялася вивчати сімейний статут, не забуваючи після кожного слова додавати в’їдливі коментарі. Не сподобалося їй, що мати працює  держслужбовцем, скільки грошей їй виділили на тиждень, і головне – що в сім’ї лише двоє дітей. Підходила до цієї теми сумчанка «з боку каструлі»:


– Як можна варити суп у літровій каструлі? Зварити на трилітрову чи п’ятилітрову – без питань, – і відразу без пауз перейшла до суті питання. – А ви зможете ще двох діток взяти до себе?

Як не намагався Сергій пояснити сумській гості, що для такого кроку потрібне нормальне фінансове забезпечення, жінка його не чула.

Мама з Черкас тим часом переймалася єдиним – кількістю дітей в будинку. Імена дітей у родинному статуті розтяглися на два аркуші. Було їх 19.


Розібравшись з цим, Анжела взялася знайомитися з дітьми. Спершу з’ясувала, як до них ставляться у школі (більшість дітей темношкірі, – ред.), побувала на батьківських зборах, возила родину кататися на роликах.


Коли настав час для Анжели змінювати правила проживання в сім’ї, вона попросила дорослих синів встановити душ, більше грати в колективні ігри і відімкнути комору з продуктами, яку мама Ольга закриває на ключ, який завжди носить із собою.

– Для мене це дико. У моїй родині нічого ні від кого не закривається, тому що ми довіряємо одне одному. Хочу, щоб у вашій родині було так само. Я хочу, щоб двері були відчиненими. Я розумію, що молодому організму завжди хочеться їсти, але просто пам’ятайте, що ви не самі і ваша мама на щось розраховує, – сказала Анжела і, посміхнувшись, дала команду. – А тепер – швиденько до столу!


Героїня з Сум, проживши три дні за правилами нової сім’ї, підійшла до зміни правил доволі педантично. Оскільки тато Сергій – керуючий відділенням комерційного банку і приватний підприємець, – Ольга для кращої наочності свої нові правила ілюструвала на 100-доларових купюрах.


Жінка просила більше приділяти уваги дітям, переклеїти шпалери, почепити дзеркало, і останнє – зробити добру справу. Під останнім знову ж мала на увазі усиновлення, тому повезла Сергія з дітьми до Чигиринської школи-інтернату.

– Я радий, що ми поїхали до дитячого будинку останнього дня, а не першого, оскільки нова мама кожного дня починала розмову про те, що нам потрібно взяти ще одну чи дві дитини. Якби це сталося в перший день, то вона б нас пресувала в 10 разів більше, – пояснив чоловік.

Що ж до зміни зовнішнього вигляду житла, пані Неня примусила Сергія причепити посередині коридору шматок фотошпалер.


– Просто щоб не псувати Ользі настрій, я погодився на такий експеримент, – тільки й відповів голова родини.

Через місяць після того, як шоу завершилося, знімальна група знову побувала в двох родинах, щоб дізнатися, як змінилося після зйомок їхнє життя. Сумська мати головне прохання Анжели порушила і відразу ж зачинила комору на ключ, а фотошпалери на стіні в Черкасах залишилися.

«Прочерк» також звернувся до героїв реаліті-шоу із проханням поділитися враженнями.

– Перше, що я побачила, коли повернулася додому, це шпалери. У мене відразу вирвалося: «Що це?» – розповіла «Прочерку» Анжела. – Вони в квартирі, як ні се ні те. Поки їх не знімали, тому що доведеться «із м’ясом» віддирати. Найближчим часом плануємо зробити ремонт. Тоді й відведемо душу!

Про дітей із нової родини у черкащанки – найтепліші спогади:

– Мені сподобалися діти. Вони організовані, чітко знають, хто що повинен виконувати, коли треба, одне одного «заміняють», суворо ставляться до грошей – приносять решту всю до копієчки, – розповіла вона.

Відкрила з нового боку для себе героїня з Черкас одного із синів Ольги Максима Зінченка. Побутує думка, що хлопець погано вчиться, хоча після занять з Анжелою хлопець гарно вивчив правило, але вчителі, які давно «зарахували» хлопця до категорії слабких, його намагання не відзначили.

– Він дуже хороший! Мріє бути кухарем. Знає багато італійських рецептів. Розповідав мені, скільки видів соусів вміє готувати, – посміхається героїня шоу. – Завжди прибігав на кухню і просив дівчат, які мені допомагали, дозволити і йому продемонструвати свої кулінарні вміння.

А ще Анжелу турбує, як Ольга Неня поставиться до зізнання знімальній групі однієї з дівчат – Сильвії, – що їй було краще з нею, аніж із мамою.


На запитання «Прочерку», чи хочуть діти Анжели та Сергія погостювати в родині Ольги Нені, шестирічний Сашко без вагань відповів, що так. Його старшій сестрі Лілії просто хочеться подивитися, як живе родина, в якій побувала її мама.

На запрошення Полудненків Ольга Михайлівна відпускати дітей до Черкас боїться, хоча діти не один раз бували за кордоном.

Загалом у Анжели враження від шоу позитивні. Серед труднощів називає лише несподівано велике емоційне навантаження та замалу кількість годин у добі, оскільки в сім’ї з 19 дітей, аби приготувати їжу, всіх нагодувати та хоча б кільком з них подарувати частинку материнського тепла, спала вона всього 3-4 години на добу.

ТУТ можна переглянути відео

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Елі 02.11.2017 23:51
Цитую Олександра:
Дивні люди. Пускають когось до себе додому і заради чого? Слави хочуь чи що?

Мабуть гроші дають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Олександра 15.05.2012 14:53
Дивні люди. Пускають когось до себе додому і заради чого? Слави хочуь чи що?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100