Виставка вуличної фотографії молодих черкаських фотожурналістів «Картонна коробка» відкрилася в Художньому музеї у рамках акції «Ніч у музеї».


Автори – черкаські фотографи Ігор Єфімов, Євген Артеменко і Сергій Тимошенко – представили вуличні фото, зроблені за останні 2 роки. 

Ігор Єфімов розповідає: перша виставка «Картонна коробка» відбулася ще в 2010 році. Цьогорічний же захід, на його думку, дуже «виріс» за наповненням. Але все одно є і далі куди рости.

– Я не можу виділити найкращого знімка, – каже фотограф, – гадаю, і мої колеги також. Кожне фото – певним чином особливе.

Усі знімки – не постановочні, а фіксують ті чи інші моменти життя. Ігор зізнається: нерідко люди, котрих фотографує, реагують досить негативно, дехто навіть погрожував. Але вуличне фото – особливий жанр, який дозволяє зачепити глядача за живе навіть абсурдністю моментів чи оригінальним поєднанням «звичайностей».

– Саме за свободу нескінченного пошуку і неповторні знахідки ми й обожнюємо вуличну фотографію, отримуючи натхнення і насолоду від творчих удач, – каже фотограф.

Організатором виставки «Картонна коробка» виступив обласний осередок Національної спілки журналістів України.

Вітаючи молодих авторів, голова облорганізації НСЖУ Сергій Томіленко відзначив, що Ігор Єфімов, Євген Артеменко і Сергій Тимошенко успішно співпрацюють як з регіональними, так і з всеукраїнськими ЗМІ, стали номінантами і переможцями фестивалю вуличної фотографії, що відбувся цього року в Москві. Їхні роботи відзначаються оригінальністю творчої манери, свіжістю підходів, неповторністю, відкриваючи рідне місто Черкаси часто з несподіваного боку, запрошуючи заклопотаних сірими буднями жителів по-новому поглянути на навколишній світ.

 

Багато теплих слів на адресу молодих колег висловив секретар правління обласної організації НСЖУ, завідувач відділу ілюстрації газети «Нова Доба» Василь Давиденко – визнаний майстер фоторепортажу.

Він похвалив молодих фотожурналістів за сміливість, уміння побачити те, що не бачать інші, упіймати неповторну мить і показати своє світобачення.

Усі фотографії – з офіційної сторінки організаторів виставки «Картонна коробка» в соціальній мережі «ВКонтакті»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100