Черкаські інженери переконані, що винайти велосипед двічі таки можливо: унікальний веломобіль, аналогів якому наразі немає в Україні, колесить на території черкаського заводу «ТЕМП», повідомляють «Вікка-новини».


Конструктори самі розробили проект велотранспорту та вже встигли його обкатати. На їхню думку, двомісний велосипед згодом може стати популярним сімейним транспортом.

Цей двомісний диво-велосипед – допомога в розвитку туристичної галузі Черкас. Екологічно чистий, дешевий, мобільний та легкий у керуванні. На ньому зручно їздити будь-де – у парку, сквері, лісі чи набережній. У веломобіля висока обтічність кузова та зручне місце для водія. Крім того, він швидко розганяється та довго котиться за інерцією, навіть проти вітру.


– На мою думку, цей автомобіль – єдиний на території України. Перший, можна сказати, в такому вигляді зроблений українським підприємством. Тому що мало хто деталі нашого вітчизняного виробника може додуматися використати, як це зробили ми, – переконаний конструктор-винахілник Олександр Єщенко.

Проект прогулянкового велосипеда чоловік розробив спільно зі своїми колегами-інженерами. Підгледіли ідею в Європі, адже там давно подібний екотранспорт – не дивина.

Черкаський веломобіль із тентом на два місця, спереду є можливість розмістити маленьких дітей. У керуванні машина проста: один кермує, а педалі крутять удвох.


– Можна перевозити двох пасажирів, вагою до 200 кілограмів. Діточок невеликого зросту можна теж спереду саджати. Сам веломобіль важить близько 80 кілограмів. Швидкість може розвивати до 25 кілометрів на годину.

На розробку проекту витратили три місяці, ще місяць – на збирання. Оцінна вартість велосипеду складає 12 тисяч гривень. Розробники кажуть: модель можна удосконалити та здавати на прокат приїжджим туристам.


– Наш виріб можна використовувати і для сім’ї. Також на його базі можна використовувати чотиримісний, шестимісний, де можна такими невеликими компаніями відпочивати в парках, навіть у місті, де є велодоріжки, – говорить директор ПАТ «ТЕМП» Олександр Згіблов.

У подальших планах заводу «ТЕМП» – налагодити серійний випуск таких моделей. Конструктори наголошують на тому, що згодом місто зможе непогано заробляти на веломобілях.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Володимир 10.06.2012 10:56
туди б ще моторчик від скутера або електромоторчик - і було б саме те. Ато я уявляю, як середньостатичн а черкаська сімя у цьому драбадані вкривається потом на спекотному асфальті. І пробує проїхати велетенські ями.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 федор припципиальный 05.06.2012 18:44
не пойму який веловинахид когда я лет десять тому катался на таком винахиде в евпатории и бердянске по набережной где одарич там и брехня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 БТР 01.06.2012 22:15
Вот поддержать бы молодых инжинеров и купить такой траснпорт, но:
1. Цена - ну.... можно мопед или два хороших велосипеда купить за эту сумму
2. Его врядли получится хранить на улице (если в часном доме), жителям квартир вообще не повезло в этом деле.
3. Для комерческих целей, дизайн могбы быть поинтереснее
Но это все мелочи, главное идея, а тут и воплощенная уже! Вобщем молодцы! Если бы сознание граждан было немного выше .....яцкого, то такими автомобильчикам и можно было бы наполнить город (как в амстердаме прокатные велосипеды, которые можно взять где угодно на улицах).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100