реклама

реклама

Учні спортивного-козацького юнацького клубу «Гепард», вбрані у шаровари та вишиванки, влаштували в Черкасах свято козацької слави. Вони демонстрували жителям міста свої прийоми та акробатичні трюки, інформує «Черкаський спорт».


У спортивному клубі «Гепард» навчають дітей автентичним видам спорту – бойовому гопаку та хресту. Окрім цього, учні клубу займаються й бойовими мистецтвами: карате, тхеквондо, кікбоксингом, годзюрю.

Спортсмени «Гепарду» стали другими на чемпіонаті України з годзюрю. У підсумку збірна Черкас виборола близько 50 нагород різного ґатунку. Вихованці клубу – Аліса Купаченко, Вікторія Басик, Едуард Шевченко та Олександр Гафуров – на чемпіонаті виконали нормативи майстрів спорту.


На обласних змаганнях «Нащадки козацької слави» вихованці клубу вибороли третє місце з презентації показових виступів.

– Після успішних виступів на обласних та всеукраїнських змаганнях, ми готуємося до Кубку світу з годзюрю, який буде проходити в Одесі. Після цього наш клуб розпочне підготовку до чемпіонату з карате, що пройде в Сербії. Однак найголовніший наш старт, якого ми чекали дуже давно, – це чемпіонат світу з панкратіону, що пройде в листопаді в Греції. Хочемо взяти участь у цих змаганнях якнайбільшою делегацією, але подекуди все залежить від фінансування, – зазначає шеф-інструктор клубу «Гепард» Сергій Олійник.

Нині у клубі навчається близько 70-ти учнів. Молодих патріотів навчають бойовим видам у трьох школах – 7-ій, 27-ій та 33-ій. Восени відбудеться щорічний набір у групи.


За словами Сергія Олійника, бойовий гопак як вид спорту міг би мати велику популярність не лише в Україні, а й світі. Проте нині цьому заважає відсутність федерації для такого виду спорту.

Довідка

Бойовий гопак – це українське бойове мистецтво, відтворене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях та власного досвіду дослідника бойових мистецтв львів'янина Володимира Пилата. У класичному вигляді бойовий гопак є дуже схожим на сьогоднішнє тхеквондо, а також на японське бойове мистецтво като.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Остап Михайлович 26.09.2018 22:50
ПЛАГІАТ
Бойовий Гопак - являється інтелектуальною власність засновника стилю Палата Володимира Степановича, дана школа Гепард не являється носієм Бойового Гопака, не має жодного відношення до Міжнародної Федерації Бойового Гопака.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Вася 01.05.2014 15:14
Бойовий Гопак - це наше!!! 8) 8) 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100