реклама

реклама

У Моринцях на Черкащині замість машини швидкої допомоги до хворих лікаря возить кобила Мар'янка. Місцева дільнична лікарня обслуговує три села, а бензину медикам катастрофічно не вистачає. От і доводиться запрягати на виїзди кобилу, повідомляють «Подробиці».


За 20 років служби при Моринській дільничній лікарні кобила Мар’яна стала справжньою легендою. Спочатку допомагала по господарству: на ній перевозили речі. А віднедавна довірили відповідальну місію – їздити з лікарем на виклики.


Василь Зарубайко – і педіатр, і терапевт, і головний лікар. Із кваліфікованих медиків у дільничній лікарні залишився він та 10 медсестер. Інші або пішли на пенсію, або звільнилися. Доводиться розриватися, каже чоловік. А нещодавно у лікарні ще й з бензином стало скрутно. Виручила Мар’янка.

– Буває в такі моменти виручає, що машина і літак не поможуть так, як допомагає наша Мар’яна. Вона не жаліється, що не буде їхати, бо там калабани, снігу багато чи болото, – хвалить помічницю головний лікар.

Влітку Мар'яну на виїзди запрягають рідко: вона вже старенька і в лікарні конячку намагаються берегти. Адже попереду осінь, і, коли порозмиває дороги, кінська сила ще знадобиться. Нині Мар’янка відпочиває та відгодовується соковитою травою.


– Вона, як людина, тільки що німий язик. Розуміє людську мову, що їй скажеш, вона слухає, розуміє все. Якби вона молодша... Ціни немає цій коняці, – говорить їздовий Моринської дільничної лікарні Сергій Литвин.

У лікарні запевняють: навіть коли конячка вже не зможе тягти воза, від неї все одно не відмовляться, бо надто вже звикли вони до своєї Мар’янки.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Черкащанин 30.06.2012 14:00
Це й є оте покращення життя?Тулуба пересадити на Мар'янку,нехай нею в Київ їздить на наради до патрона!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 30.06.2012 12:12
Тулубу это надо? А до людей, власти наплевать...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 черкащан 29.06.2012 13:14
купіть лікарю авто --- позор нашій владі---------Тулуб????????????????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100