реклама

реклама

В Умані під час фестивалю у стилі 1950-х років «Steak Weekend» стартував Міжнародний марафон ретро-автомобілів. Екіпажі проїдуть 3000 км містами України, Молдови та Румунії, готуючись до участі в ралі Монте-Карло «VI United Super Special Race».

2021.06.12_0046

Про це повідомляють організатори марафону.

Упродовж двох днів в Умані фестиваль «Steak Weekend» відвідало понад 3000 гостей. Вони насолоджувалися ретро-музикою, яскравими фотозонами, ласували смаколиками, медом, крафтовим сиром, соковитим м’ясом, різноманітними напоями та проходили танцювальні майстер-класи. Всі охочі мали можливість відразу на фестивалі поринути у світ моди 50-тих років – перукарі безкоштовно робили стильні зачіски.

Особливою родзинкою свята став парад ретро-автомобілів та старт Міжнародного марафону «Марафон Дружби та Миру — Україна в ралі Монте-Карло VI United Super Special Race».

– Під час підготовки до фестивалю ми шукали ретро-автомобілі для фотозони. Звернулися до Романа Щипкова, він розповів про Міжнародний марафон, який мав стартувати у Києві, – розповідає організатор фестивалю «Steak Weekend», директор агенції «Умань концерт», Софія Чорномаз. – Але коли він дізнався, що в нас проходить свято у стилі 50-х, запропонував перенести початок марафону до Умані. Адже саме в дні проведення фестивалю 126 років тому відбулися перші в світі автомобільні перегони. Ми з радістю погодилися.

На двох автівках ЗАЗ 965 та ЗАЗ 966 до 30-річчя Незалежності України екіпажі Національної Автомобільної Ліги «Золоте Кермо України» і Відроджений Київський Клуб Автомобілістів планують проїхати 3000 км відвідавши 30 міст України, Молдови, Румунії. Так вони готуються до участі у ралі в Монте-Карло.

– Цьогоріч Україна вперше буде представлена на ралі в Монте-Карло. Ми ретельно готуємося до цієї події. Реставрували наші автівки й нині вони мають вигляд, ніби їх щойно придбали в салоні. Знайти оригінальні запчастини було важко. Але нам це вдалося, – розповідає Президент національної ліги «Золоте кермо України», віце-президент по спорту «Відродженого Київського клубу автомобілів» Роман Щипков. – До Монте-Карло поїде від України два екіпажі. Організатори присвоїли нашим автомобілям стартові номери: 402 та 403. Я їхатиму на «вухастому» ЗАЗ 966. Ця автівка дуже рідкісна, на відміну від «горбатого запорожця».

Перед стартом марафону 12 червня автомобілісти провели парад ретро-автівок вулицями міста. Подія відбувалася під патронатом міського голови Ірини Плетньової.

– Я рада, що старт такої важливої події відбувся саме в Умані. Ми підтримуємо такі проєкти та відкриті до співпраці – говорить Ірина Плетньова.

До параду приєдналися і місцеві власники ретро-автівок.

Григорій Задорожній із села Юрківка Уманського району приїхав на «Москвичі» 1963 року. Автомобіль йому залишився від дідуся.

– Цей автомобіль все своє життя пробув в одних руках. Ми його дуже цінуємо і зберегли в оригінальній комплектації, – ділиться з нами Григорій. – Виїжджаю на «Москвичі» проїхатися один раз на тиждень. Не можу просто поставити його в гараж, щоб він там був. У мене є інший автомобіль, але враження від їзди на цьому словами не передати. Так, у «Москвичі» немає кондиціонера, нових наворотів, але він м’який, комфортний. Повільний, але класний.

Родина Шпанків приїхала на ретро-парад на «Волзі» 1960 року випуску. Над її реставрацією сім’я працювала 4 роки.

– Я купив цей автомобіль 10 років тому. «Волга 21» – моя дитяча мрія. Тож, коли я побачив її на вулиці, запропонував власнику мені продати. Автівка була в жахливому стані. Разом із сім’єю ми її реставрували, знайшли всі оригінальні деталі, – розповідає Федір Шпанко. – Запчастини нам передавали навіть із Молдови. Автомобіль безпечний. Розганяється до 120 км/год.

– «Волга» дуже комфортна. Мабуть, краща за тойоту. Має хорошу підвіску. Люблю на ній подорожувати, – додає дружина Катерина.

Старт Міжнародного марафону «Марафон Дружби та Миру — Україна в раллі Монте-Карло VI United Super Special Race» відбувся 13 червня з території проведення фестивалю. На даху автівки-учасниці раллі в Монте-Карло ЗАЗ 966 Софія Чорномаз написала автограф та слоган «Живи стильно! Їж смачно!».

– Ми започаткували традицію – у кожному місті, де ми побуваємо, співучасники марафону залишатимуть свій автограф на нашій автівці, – говорить Роман Щипков.

Учасники марафону вирушили до Києва. Далі їхній шлях проляже через Запоріжжя, Харків, Львів, Чернівці, Сучаву, Кишинів та інші міста.

600_3537

2021.06.12_0137 

2021.06.12_0156

2021.06.12_0349 

2021.06.12_0855

2021.06.12_0952 

2021.06.12_1087

2021.06.12_1643 

2021.06.12_1811

Власник Москвича Задорожній

 

Родина Шпанків


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100