9 листопада, у День української писемності та мови, у лекційній залі Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка відбулася зустріч із журналістом, поетом Федором Пилипенком та презентація його нової поетичної збірки «АВЕСТА. Моє світло».

IMG_6058

Як написав у передмові до книжки відомий на Черкащині поет, лауреат премії ім. Василя Симоненка Олексій Озірний, «наш Світ сплетений із багатьох протиріч і суперечностей: Добра і Зла, із Світла і Темряви, із Любові і Ненависті. Кожен із нас самостійно має обрати, на якій стороні буде перебувати. Автор цієї збірки давно визначив Добро, Світло, Любов своїми життєвими орієнтирами. Збірка поезій Федора Пилипенка є саме тим Світлом світіння, що осяває пітьму».

У збірці цілий розділ відведено пісенним текстам. Майже всі вони покладені на музику місцевими композиторами. А такі, як «Соняхи», «Червона калина», «Криниця», «Не кують зозулі у бабине літо» були включені до пісенного альманаху «Благословенна будь, Вкраїно!» і до репертуару Черкаського державного академічного заслуженого українського народного хору.

IMG_6044

Як наголошують у бібліотеці, Федір Іванович цьогоріч відзначає 20-річчя творчої діяльності, тож захід став для одних знайомством із майстром слова, а для інших – своєрідним підсумковим етапом у розвитку світобачення поета, пізнанням нових граней літературного мистецтва.

Поет зауважив, що таку зустріч або ще й у більшому форматі планували ще півтора роки тому, однак пандемія внесла корективи в задуми. Потім почалося знайомство із книгою, яка, за словами поета Олексія Озірного, стала «Світлом світіння, що осяває пітьму».

У заході взяли участь і виступили знайомі, друзі, колеги митця: перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, колишня редакторка районної газети «Шевченків край» Раїса Білецька, головний редактор газети «Вісник Городищини» Ольга Дяглюк, друзі: Валентина Величко, Олена Башлик, Людмила Дудко та Олександра Степанчук. Вони поділилися враженнями про особистість поета, читали його твори.

IMG_6091

Насамкінець директорка Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка Лілля Павлівна Капкаєва привітала поета з виходом п’ятої за ліком збірки та побажала нових творчих звершень. А Федір Пилипенко подарував книгозбірні свої книги.

IMG_6094

Епіграфом презентації стали поетичні рядки Федора Пилипенка:

Я стою на Землі і у неї вростаю.

Все, що міцно стоїть, виростало з землі.

Я на Небі не був і ніколи не буду. Я знаю!

Я – земний! І мій рід – в родовому гіллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Черкащанин Федір Пилипенко презентував нову поетичну збірку.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Лариса 11.11.2021 14:11
Щиро вітаю з черговим здобутком. Бажаю успіхів та творчого натхнення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100