реклама

реклама

На черкаському шкільному базарі найпопулярнішими виявилися товари з зображенням героїв мультфільму «Winx». Окрім нього, великою популярністю відзначились «Маша та ведмідь», «Тачки», «Бен тен» та «Лунтіки».


Як повідомляє «Вікіпедія», мультсеріал «Winx» був створений у 2004 році. У ньому розповідається про пригоди дівчат-фей. Протягом серіалу їм доводиться постійно рятувати світ від нападу темних сил. Серіал здобув величезну популярність у всьому світі і швидко став культовим. Вже в 2007 році серіал виходив на екрани в 130 країнах, у багатьох завоювавши лідерство, а продажі DVD перевищили 10 мільйонів одиниць в 41 країні.

Не оминула «вінксоманія» і Черкаси. На шкільному базарі повно товарів із зображенням героїнь: портфелі, підставки, ручки, пенали… На усе це є покупці. Найчастіше це батьки дівчаток від 1 до 6 класу.

– Я не знаю що це за мультик, але від нього усі дівчатка з розуму сходять! – каже продавець Альона.


Ще одна продавчиня, що стоїть біля неї, та торгує портфелями, почувши нашу розмову, також додає:

– Як вони вже дістали зі своїми «Вінкс»! У мене їх був цілий ряд, вже всі розібрали!

– Тільки вона бачить зображення «Вінкс» – це все! Відразу пищить «мамо, купи мені «Вінкс»!». І починається… Все абсолютно: пенал, портфель, зошити, щоденник… А ще беруть, як завжди, з котиками, собачками, машинками… Залежно від віку. – каже Марина. У неї пенали «Вінкс» розкупили вже за перші два тижні.

Про те, звідки донька Женя дізналася про цей мультфільм розповідає Людмила:

– Вона його принесла з садочку. Потім знайшла в Інтернеті й почала дивитися. – каже Людмила. «Вінксоманією» доньки жінка задоволена. Каже: дає позитивний результат. Донька, дивлячись на героїв мультфільму, стала акуратніша.

Вони вже купили з героями мультфільму портфель та пенал. Шукають ще підставку.


А от щоденники та зошити з зображеннями зірок, за словами продавчині Вікторії, значно програють. Їх цього року майже не закупляли та й попиту особливого немає.

Щодо цьогорічних новинок, то на шкільному базарі можна знайти вишиванку. За словами продавчині Юлії, вишиванка користується неабияким попитом. Цього сезону їх продали вже 18. Щоправда, не ручна робота – машинна.


За словами продавців, цього року покупців значно менше, ніж минулого.

– Якщо раніше батьки купували дітям все, що ті хотіли, то зараз по-мінімуму. Дуже багато тих, хто купують щоденники, вибирають їх за ціною. Якщо раніше зошити купували пачками, то зараз по 5 штук, – розповідає продавець Світлана. Вона пов’язує такий спад популярності шкільного базару з підняттям цін. Ціни на канцелярію цього року тут піднялися приблизно на 20%.


Щодо прийняття мовного закону, то він на черкаський ринок не вплинув. Тут можна деінде знайти російськомовні щоденники, але попиту на них майже немає. Ті, що все ж купують російські, – приїжджі з Росії, які приїхали у гості та збираються у школу додому.

реклама

Коментарі  

 
0 #7 кактус 06.09.2012 11:22
Слухай Олежа, а памятаєш "Ну постривай!" мультик, класно там заєць над вовком знущався, особилво коли током бив вовка. Це ж і твої улюблені комуністи так робили егеж ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Олег О 06.09.2012 10:15
P.S. вишиванки краще купувати! І пропозиція виробникам кануелярії - стилізуйте свої вироби в національному вигляді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Олег О 06.09.2012 10:14
що можуть виховати ці мультики? Окрім мезренної поведінки і такої собі "жінки пофігістки" нічого. І взагалі - все діснеївське потрібно заборонити. Всі батьки дивуються, чому діти так себе ведуть в підлітковому віці, а ось відповідь - що пропагують американські мультики? В мультиках періоду СРСР зовсім не було поняття "підліткового віку", діти розли і розвивались в гармонії з батьками. А в мультиках заокеанського виробництва підлітковий вік мало не пропагується. Ось таке і наслідують діти, а потім батьки жаліються.
І це тільки один приклад.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 для ktd 04.09.2012 17:14
Таки ПАКРАЩЕННЯ ЖІТТЯ. Соромно, шановний, не знати класиків надсучасної української мови
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Микола Б. 03.09.2012 16:55
А Тулуп в обід олівці та зошити на площі продає? Працює чоловік над ПАКРАЩЕННЯМ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Небайдужий 31.08.2012 16:07
то все покупатели к Тулубу убежали :lol: на базарную площадь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 ktd 31.08.2012 13:21
Покращення
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100