реклама

реклама

Уже втретє цього року відбувається виставка кращих архітекторів та дизайнерів Черкас. Цього разу на виставці презентували 50 робіт 15-ти авторів. Вперше в експозиції взяли участь студенти. Також серед новинок – ландшафтний дизайн, якого в попередні два роки не було.

Особливо організаторам сподобалась робота студента Східноєвропейського університету економіки та менеджменту спеціальності «Ландшафтний дизайн» Івана Єсипенка. Він розробив проект модернізації та розвитку скверу «Юність».

– З існуючого скверу я пропоную створити галерею, аудиторію та альтанку. Це має стати місцем, де можна сховатися від дощу та снігу, зустрітися з друзями, відпочити, – розповідає Іван.


Хлопець переконаний: головне – не теорія, а практичне значення. Проекти потрібно створювати для вдосконалення міста.

Сподобалася робота студента і начальнику відділу дизайну міського середовища Черкаського міськвиконкому Оксані Поліщук.

– Дуже цікава робота. Особливо цікаві пропозиції тим, що вони не збиті. Робота представлена у європейському форматі. Думаю, ми поспілкуємося з Іваном і долучимо його до реконструкцій парків і скверів, – розповідає про свої враження Оксана Поліщук.


За словами головного архітектора Черкас Миколи Упиря, «маститих» архітекторів цьогоріч менше, адже сама галузь будівництва перебуває в стані застою. Однак радіє, що долучилося багато молодих.

– Сьогодні представлені як напрацювання минулих років, так і роботи на перспективу. Серед останніх – студентські роботи, які показують, що можна було б зробити з різними місцями нашого міста, – розповідає Микола Упир.

Окрім звичайних планшетів, тут ще й роботи, виконані в 3D. Директор дизайн-студії «Інтер’єр-ідея» Павло Радченко розповідає: то для вибагливих клієнтів, адже так краще уявити, як виглядатиме інтер’єр.


Студентка Світлана прийшла на виставку з подругою, каже: робіт багато, однак для себе нічого так і не обрала.

– Прийшли подивитися на цікаві композиційні вирішення, бо дуже хочеться, щоб місто було модернішим, щоб менше було зразків радянської архітектури. Але, чесно кажучи, сьогодні жоден з запропонованих об’єктів мене не вразив, – зізнається дівчина.

Усіа охочі можуть подивитися виставку на цокольному поверсі ТРЦ «Хрещатик-сіті» до кінця місяця.

– Мета виставки – залучити людей робити якісь цікаві проекти, втілювати їх в життя. Вони бачать, що можна зробити цікаву річ зі свого приватного будинку або з території загального користування. Це буде ще один поштовх, щоб люди слідкували за своїми територіями, вкладали в них кошти і раділи результату, – розповідає Оксана Поліщук.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Павло Радченко 14.09.2012 10:25
Цитую Небайдужий:
в 3Д картинка это анаглиф в очках :-* а у вас 3д визуализация

Ошибаетесь. Наша печать выполнена по технологии стерео-варио печати, которая позволяет видеть стерео-изображение без каких-либо очков. Но смотреть надо двумя глазами и вживую, а не на фото. В анаглифе, конечно, тоже можем, и в кинопалаце в 3Д наша реклама тоже крутилась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Небайдужий 09.09.2012 20:15
в 3Д картинка это анаглиф в очках :-* а у вас 3д визуализация
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100