Певно, жоден святковий концерт у Черкасах не збирав стільки глядачів, як урочистості з нагоди відкриття оновленого палацу культури «Дружба народів». 8 вересня площа біля палацу перетворилася на велику сцену: біля входу в будівлю місцеві творчі колективи дарували черкащанам свої пісні і танці, а люди охоче фотографувалися на святково прикрашеній площі.

– Дуже гарно все, я й не чекала, що так буде. У Черкасах із 60-го року живу, а такої краси не бачила, – ділиться враженнями пенсіонерка Лідія Галла, котра прийшла на урочистості з подругою.

Ще одна черкащанка Маргарита Граждан відзначає: особливо задоволена тим, що на площі зберегли дерева і поставили лавочки. Також жінка в захваті від яскравого дитячого майданчика.

Оцінила це і пенсіонерка Любов Федорівна. На площу вона прийшла з маленькою онучкою Веронікою.

– Ми на дачі були місяць, навіть не бачили, що тут така краса! – ділиться враженнями пані Люба.

Серед глядачів на площі – і головний архітектор міста Черкаси Микола Упир:

– Все класно, все супер, все грандіозно, – каже він. – Це об’єкт, з якого треба брати приклад, наслідувати і робити, як тут…

Тим часом ведучі оголошують, що за кілька хвилин відбудеться урочисте відкриття палацу. До «Дружби народів» під’їжджають власник ПАТ «Азот» Дмитро Фірташ, президент підприємства Валентина Жуковська, голова правління Віталій Скляров та Митрополит Черкаський і Канівський Софроній.


Валентина Жуковська вітає черкащан та разом із Дмитром Фірташем перерізає стрічку до входу в ПК. У цей час на черкащан летять синьо-білий серпантин та яскраве конфеті. Діти радіють та хапають їх руками.


– Зразу видно, що жінка займалась організацією! Все зі смаком! – каже одна з глядачів.

Усі запрошені проходять в середину оновленого палацу культури. «Дружба народів» зустрічає гостей живою музикою: грає симфонічний оркестр.


Офіціанти з кафе «Мелодія» пригощають усіх білим вином. Інтер’єр палацу вражає.

Слухаючи музику, пенсіонерка Віра Скачкова втирає сльози. Попри свої 79 років, вона веде активний спосіб життя і співає в хорі Придніпровського району. Її онук Антон Скачков – відомий на Черкащині спортсмен-паралімпієць.

– Спасибі, що таке велике діло зробили для нас, бо це джерело нашого натхнення. Я в Черкасах живу 40 років. У мене тут сім’я із понад 20 осіб. Усі люблять музику і спорт. Ми раді, що сьогодні таке велике свято. Спасибі Валентині Борисівні, яка все це для нас робить. Дуже приємно, що така жінка стоїть на чолі такого великого підприємства, – хвилюється Віра Яківна.

Хвалить оновлений палац і колишній очільник підприємства «Азот» Борис Райков:

– Я захоплений тим, що зроблено. Радий, що свого часу ми цей палац зберегли. Сьогодні знайшлися люди, які вклали гроші в нього, і це великий подарунок для азотівців та всіх черкащан, – зауважує він. – Я багато їжджу, але думаю, що таких палаців на Україні мало. Може, це другий палац після «України».

У концертному залі глядачі захоплюються новою сценою.


Тим часом ведучі Сніжана Єгорова та Юрій Кот оголошують про початок урочистостей.

До слова запрошують Митрополита Черкаського і Канівського Софронія. Він розповідає, що на Черкащині жило чимало видатних людей. Але недавно з’явилися і нові постаті. Серед них – Дмитро Фірташ.


– Він зробив це чудо, щоб ми сьогодні відпочивали. Я дуже щасливий, що ми зможемо прийти у цей оновлений, очищений, освячений вами будинок відпочити, – звернувся до черкащан зі сцени Владика. –  Я дуже вдячний господарю, який вклав кошти у  все це, і думаю, що він не шукав у себе в кишені, чи шелестить там – він просто робив це для нас, для людей.

Свою вдячність висловив Дмитрові Фірташу і голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. А ще він відзначив, що чимало для черкащан зробила президент «Азоту» Валентина Жуковська.

– Хочу подякувати також всім будівельникам, конструкторам, дизайнерам, які доклали стільки праці. Коли я прийшов сюди, я був просто захоплений! – сказав Сергій Тулуб.


Вручити почесні грамоти облдержадміністрації працівникам на сцену виходить голова правління «Азоту» Віталій Скляров. Потім до вітального слова запрошують міського голову Черкас Сергія Одарича. Він згадує, як рік тому разом з Дмитром Фірташем оглядали «Дружбу народів».

– Я хотів би підтвердити слова Владики, що Дмитро Васильович не шарудів у кишенях. Рішення було миттєве – необхідно реконструювати, зробити все можливе, щоб ще більше дітей могли займатися в гуртках і секціях, – розповів мер.

Каже: історія Черкас навіть останнього століття не пригадує такого грандіозного меценатського проекту.

– Я неодноразово був свідком, як майже кожного дня Валентина Борисівна скидала після роботи підбори, одягала мокасинчики і отут по всіх коридорах, дахах, кімнатках, підвалах і так далі перевіряла, як виконувались роботи, підказувала та підставляла своє тендітне, але надійне плече, – зазначає Сергій Одарич.

Власник «Азоту» Дмитро Фірташ, вийшовши на сцену, зізнається: було неабияке хвилювання, що реконструкцію не вдасться завершити у строк.


– Коли я прийняв рішення, що будемо це робити, мене не гроші хвилювали, мене хвилювало, чи встигнемо ми, – каже він, дякуючи за підтримку Валентині Жуковській та Віталію Склярову. – Ми зробили те, що було в кращих традиціях Радянського Союзу – працювали вночі, цілодобово… Дуже важливо, аби було розуміння, що «Азот» – це Черкаси. І наше завдання – щоб місто розвивалося.

Після слів пана Фірташа усі встають та гучно йому аплодують.

Закінчує офіційну частину президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська. Щоб справитися з хвилюванням, виходить на сцену не одна, а з донькою голови правління ПАТ «Азот» Сонею Скляровою.


– Я дуже хвилююсь, але це приємне хвилювання. Воно завжди буває, коли ти створюєш щось нове. Я бачу багато людей, знайомих мені. І я бачу їх усміхненими. Це дуже гарні люди, і я щаслива, що я їх не підвела, – каже Валентина Борисівна. – Також нещодавно ми допомогли створити сучасний реабілітаційний центр у Обласній дитячій лікарні. Це дуже важливі для нас справи. Це філософія нашої компанії, і якщо багато людей буде приєднуватися до цієї філософії, то Черкаси неодмінно зміняться на краще.

Після офіційної частини починається розважальна. Першими на сцену виходять тріо бандуристів «Брати». Окрім традиційних українських пісень, чоловіки грають Леді Гагу та навіть музику з фільму «Матриця».


Після них своїми вокальними даними черкащан вражають учасники дитячого «Євробачення», сестри Анастасія та Вікторія Петрик.

Далі концерт продовжує запальна учасниця «Голосу країни» Антоніна Матвієнко. Співає пісні як свої, так і спільні з мамою. Серед останніх – «Ой, летіли дикі гуси». Каже, що була б щаслива, якби і її донька на сцені виконала колись цю пісню. Наостанок виконує пісню про коханого, однак зізнається: хлопця в неї немає.

– Я знаю, що нас зараз на площі дивляться. А там багато хлопців. Хтозна, може, в мене хлопець із Черкас буде, – жартує.

Після Матвієнко на сцену виходить ще один учасник «Голосу країни» Арсен Мирзоян, співає справжню іменинну пісню – про Вінні Пуха.

Наступний виконавець, Олександр Пономарьов на черкаській сцені не вперше. Каже: акустика стала кращою, атмосфера – вражаючою. Виконавець полонив черкаських жінок піснею «Я ніколи нікому тебе не віддам».


Однак найбільший вибух емоцій викликає у черкаської публіки Олег Скрипка зі своїм гуртом «ВВ». Протягом півгодини Скрипка грає на гітарі, акордеоні, саксофоні, співав та ще й свистів!

На одній з пісень він зіскакує зі сцени та біжить в зал. Вилізши на глядацьке крісло, продовжує співати та танцювати. Від цього глядачі ще голосніше аплодують виконавцеві.

Публіка ніяк не хоче відпускати відомий київський гурт. «ВВ» співають завершальну пісню, після неї ще одну – «на біс».

Після останньої пісні на сцені знову з’являються ведучі Сніжана Єгорова та Юрій Кот. Усіх присутніх вони запрошують на вулицю на відкриття фонтану.

Біля палацу культури «Дружба народів» яскравими барвами хлюпається фонтан. У цей час у небі спалахують феєрверки.

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Українець 27.09.2012 15:34
Цитую Правдоруб:
За палац подяка і за фонтан також. Як будуть вибори мера ласкаво просимо , а у ВР на укріплення партіі бандюковичей - зась!

НУ скажімо так, на подяці ми і зупинимось. Нема чого сильно кланятись, це звичайна приватна власність, в яку олігарх Фірташ вклав гроші (щоб 2-х зайців ....як то кажуть одним пострілом). 1-й заєць - розпіаритись, який він з Жуковською благодійники ну і звісно намагатись набрати політичних балів на цьому ФАКТІ, а 2-й заєць - питання по грошах дуже правильне, зробив добре діло, то тепер покажи за чий кошт. Знаючи Фірташа, що він вміє тільки красти з бюджету України, можна сказати, що дуже ...дуже ймовірно, що на це пішли державні гроші. Висновок по 2-му зайцю: можлива махінація з держ.коштами.

А от тепер дивлячись на все це...йдіть і вдячно голосуйте за Жуковську.

P.S. Думайте...на то в нас і голова є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Muller 17.09.2012 01:05
Регианальный средневековый шабаш, для так называемой "элиты" сидящей в зале (этим словом эта шайка во..ов сама себя так называет)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #6 Оксана Колісник 13.09.2012 10:20
Цитую Ольга Павлик:
Цитую Оксана Колісник:
Цитую Микола:
Уявляю, як зараз давлються та захлинаються жовчью ті хто писав на заборах під час реставрації Палацу - "Вкрали гроші". Палац стоїть, фонтан працює...
Ре-"нік"-арнація "Ужасті". На бані "палиться" болєзний (-ая_)...

Оксано, мабуть вас таки зацепило. Та про жовч у виступах і жлобів не обійшло стороною.
А що, є якась мета мене зачепити? Прапор до рук, як кажуть, та перо до... А щодо "Дружби" я, здається висловлювалася в інших гілках цього форуму. Повторюся, якщо вже у Вас, пані Ольго виникла така цікавість. Чудово, що палац відремонтований . Тепер би визначитися, хто буде його утримувати. Бо ж це - дуже немалі кошти. Чи ж буде ПАТ "Азот" нести це навантаження? Це було б логічно з огляду на майнову приналежність, але чи доцільно з бізнесової точки зору? Згадайте, чому "Дружба" дійшла до передремонтного стану? А щодо коштів, то чула розмови не зовсім приємні...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Ольга Павлик 12.09.2012 23:26
Цитую Оксана Колісник:
Цитую Микола:
Уявляю, як зараз давлються та захлинаються жовчью ті хто писав на заборах під час реставрації Палацу - "Вкрали гроші". Палац стоїть, фонтан працює...а де металева огорожа яка була по всьому бульвару Шевченка з комуністичних часів?? ЇЇ часом не вкрали?? Але тут містечкові жлоби мовчать, мовчать що напроти стоїть міська баня, яка вкрадена вже років 15 і не заїжими, які строять та відбудовують фонтани, площи, парки, вокзали, лікарні, палаци, ремонтують дороги...і стоїть і валиться...а їм це не болить. Їх хвилює тільки скільки коштував ремонт палацу, чиї гроші...вот би ще їм дали їх у руки..хоча б порахувати...
Ре-"нік"-арнація "Ужасті". На бані "палиться" болєзний (-ая_)...

Оксано, мабуть вас таки зацепило. Та про жовч у виступах і жлобів не обійшло стороною.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #4 Оксана Колісник 11.09.2012 09:50
Цитую Микола:
Уявляю, як зараз давлються та захлинаються жовчью ті хто писав на заборах під час реставрації Палацу - "Вкрали гроші". Палац стоїть, фонтан працює...а де металева огорожа яка була по всьому бульвару Шевченка з комуністичних часів?? ЇЇ часом не вкрали?? Але тут містечкові жлоби мовчать, мовчать що напроти стоїть міська баня, яка вкрадена вже років 15 і не заїжими, які строять та відбудовують фонтани, площи, парки, вокзали, лікарні, палаци, ремонтують дороги...і стоїть і валиться...а їм це не болить. Їх хвилює тільки скільки коштував ремонт палацу, чиї гроші...вот би ще їм дали їх у руки..хоча б порахувати...
Ре-"нік"-арнація "Ужасті". На бані "палиться" болєзний (-ая_)...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Правдоруб 11.09.2012 08:48
За палац подяка і за фонтан також. Як будуть вибори мера ласкаво просимо , а у ВР на укріплення партіі бандюковичей - зась!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Гость 11.09.2012 00:02
Да,шоу делать не производство открывать.
Это в Черкассах хлебом не корми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Микола 10.09.2012 23:08
Уявляю, як зараз давлються та захлинаються жовчью ті хто писав на заборах під час реставрації Палацу - "Вкрали гроші". Палац стоїть, фонтан працює...а де металева огорожа яка була по всьому бульвару Шевченка з комуністичних часів?? ЇЇ часом не вкрали?? Але тут містечкові жлоби мовчать, мовчать що напроти стоїть міська баня, яка вкрадена вже років 15 і не заїжими, які строять та відбудовують фонтани, площи, парки, вокзали, лікарні, палаци, ремонтують дороги...і стоїть і валиться...а їм це не болить. Їх хвилює тільки скільки коштував ремонт палацу, чиї гроші...вот би ще їм дали їх у руки..хоча б порахувати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100