реклама

реклама

main Тепер не потрібно витрачати час на похід до квіткового ринку чи до найближчого магазину квітів – обрати та купити квіти в Черкасах можна просто, швидко і не виходячи з дому. На блозі черкащанина Ярослава Нищика можна знайти практично все що потрібно для того, аби подарувати дорогій і близькій вам людині гарний настрій або привітати її з будь-яким святом. Тут є все розмаїття квітів та букетів: тюльпани, троянди, орхідеї ... навіть, кактуси у брелку!

Ярослав Нищик почав займатися квітами ще у студентські роки, підробляв продавцем у квітковому магазині. Після закінчення вузу він з товаришем вирішив відкрити власну справу – вони орендували невеликий павільйон. Доводилося робити все самим – і за квітами їздити і букети створювати. Спочатку багато хто дивувався, що саме хлопці займаються квітами, мовляв, то не чоловіча справа. На це не звертали уваги. Адже практично всі жінки вміють смачно готувати, проте найкращі шеф-кухарі всеодно є чоловіки! Згодом з хлопцями почали працювати дипломовані дівчата-флористи, які вже не гірше за них створюють чудові букети та квіткові композиції.

Однак нині хлопцям допомагають в роботі не лише дівчата, а й… власний блог! За словами Ярослава, ідея створення блогу народилася випадково.

header

– Наш магазин працює цілодобово. Дуже часто до нас за квітами посеред ночі приїжджають на таксі. Деякі покупці говорили, що для них було б зручніше, якби була доставка квітів по Черкасах і не доводилося самому за ними їздити. Тоді ми й вирішили відкрити блог, щоб черкащани могли обрати на ньому бажану квітку або букет та зробити замовлення по телефону. Назву придумали просту і яку легко запамятовувати: КVITKA.CK.UA, –розповідає Ярослав.

yar

Чим же нині хлопці заповнили свій блог?

Кактус у брелку!mini5

Це новинка для Черкас. Різноманітні екзотичні кактуси з Мексики, Перу, Південної Африки поміщені у брелок, де вони можуть жити від трьох до восьми місяців. Після того, як кактус виросте його потрібно буде пересадити у горшок. Ці кактуси не потребують особливого догляду. Рослину варто виставляти на сонце і поливати, враховуючи її індивідуальні особливості. Одні кактуси потребують води один раз на 15-20 днів, інші можуть жити без води 30-40 днів. Щоб наситити рослину вологою, достатньо опустити капсулу у ємність з водою на одну-дві хвилини. Сьогодні на блозі черкащан розміщений каталог, де можна знайти інформацію про 24 види таких кактусів.

Хризантема символізує привітність, а орхідея - красу

Доставку квітів замовляють з різних причин, хтось бажає зекономити час, інші проживають в інших містах, а деякі просто хочуть зробити сюрприз. Наприклад, один чоловік просто вирішив привітати свою кохану із закінченням робочого тижня. Нещодавно хлопці почали отримувати замовлення і на свято 8 березня.

3 – Дуже часто, даруючи квіти чи букет, ми не замислюємося над тим, що означає наш подарунок. Адже кожна квітка це символ. Наприклад, біла лілія символізує скромність, жасмин – люб’язність, червона троянда – пристрасть, шалене кохання, хризантема – привітність, тюльпан – освідчення в коханні, орхідея – красу і так далі. Тому ми завжди радимо, що краще подарувати. Свої поради також розміщуємо на блозі, - зазначає Ярослав.

Бажаєте щось оригінальне? Подаруйте квіткову композицію

IMG_0443 Часто черкащани ламають голову над тим, як подарувати щось оригінальне і незвичне. Адже буває так, троянди вже дарував, тюльпани теж, гербери дружина не любить, а інші квіти самому не подобаються. У такому разі Ярослав радить подарувати коханій святкову композицію, створену із живих квітів. Це буде оригінальний і вишуканий подарунок.

На відміну від букета, квіткову композицію не потрібно ставити у воду. Тому ви можете не хвилюватись, що ваш подарунок швидко зів'яне. Оскільки композиція квітів оформлена у корзині її зручно, як переносити, так і переставляти. Крім того, якщо правильно доглядати за композицією вона простоїть не менше, ніж букет.

Дарувати квіти, букет чи композицію обираєте лише ви. Кожен з цих варіантів буде гарним. Проте за словами Ярослава, композиція дає можливість скомпонувати більшу кількість квітів і передати більшу палітру кольорів, ніж букет. Адже при створенні букета важливу роль відіграє не лише колір, але й довжина квітки.

Щоб квітка радувала погляд, не обов’язково її зрізати

До речі, крім зрізанних квітів на блозі можна також знайти і кімнатні рослини. Троянди, фіалки, цикламени, примули, бегонії, драцени … Щодня ці та багато інших кімнатних рослин та вазонів піднімають настрій та дарують нам здоров'я. Вдома чи в офісі кімнатні рослини створюють затишок та приємну атмосферу. Спатіфілуми, орхідеї, крокуси та інші квітучі рослини навіть, посеред суворої зими нагадають вам про літо. На відміну від срізанних живих квітів кімнатні рослини своїм цвітінням та зеленню радуватимуть набагато довше. Адже залежно від догляду та періоду життя кімнатні рослини можуть жити від кількох тижнів до десятиліть.

реклама

Коментарі  

 
-1 #6 Михаил 03.02.2012 20:06
как-то пока никак, ребята старайтесь. Сейчас из букетов только базарная раскладка совкового покроя. Пока вы ничем не отличаетесь от сотни других магазинчиков(ес ли можно так назвать). Да существуете, да работаете че-то там крутите, но пока все неуклюже и неграмотно, с точки зрения флористики. В большинстве не соблюдены основы флористики, композиции и колористики - поверьте, знаю о чем говорю. Уровня в работах(букетах ) пока нет никакого.

Людям ценящим гораздо резоннее все-таки потратить время и сходить в салон, а пользоваться вашими услугами.

Дерзайте, все получится, но со временем. Пока смешно читать подобные статьи((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Любов 22.08.2011 11:53
Да, от наша держава! Людина отримала диплом історика, а тепер займається квітами!!! Всеодно, Ярик, ти - молодець!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Антон 12.05.2011 15:41
Дякую хлопцям. Дійсно букет можна вибрати замовивши за телефоном, доставку проводять мобільно. Бажаю успіхів в бізнесі та хороших клієнтів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Михайло 12.04.2011 07:18
Молодець, Ярославе!
Вразив своїм підходом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 слава 17.03.2011 13:48
вообще прикольно-заказал по телефону и через час букет у меня был уже.к тому же не парился по поводу оплаты- предложили стоко вариантов что я все даже не запомнил
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Алексей 05.03.2011 02:37
кстати очень прикольный брелок, моя девушка просто в диком восторге от него
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100