Коли ми говоримо про реформи у сфері економіки, я б навіть не був би тут «великим експериментатором». Бо, насправді, угода про асоціацію з Євросоюзом передбачає дуже чіткий перелік тих реформ, які ми маємо здійснити.

Мене лякає, коли кожен починає вигадувати, які реформи ми маємо робити. І кожен починає представляти свою програму реформ. Україна має один план реформ, який визначений, чітко регламентований в угоді про асоціацію. Він був започаткований при підписанні угоди, і він має бути реалізований.

Звісно, нам украй важливо провести реформу місцевого самоврядування. Коли я говорив із зарубіжними колегами, зокрема, з поляками, то вони казали, що Польщу змінили дві речі: реформа самоврядування і боротьба з корупцією. Причому одне неможливо зробити без іншого. Неможливо побороти корупцію без реформи місцевого самоврядування. І неможливо робити реформу місцевого самоврядування, не подолавши корупцію. Надто взаємопов’язані ці речі й надто багато в нас корупційних дій від того, як ці потоки гуляють кишенями різних чиновників. Тому ці реформи Уряд розробляє дуже детально.

Так само нам надзвичайно важлива військова реформа. На жаль, наша армія була не готовою до нинішніх викликів. Ще коли я був секретарем РНБО, було залучено найкращих спеціалістів, у тому числі й із зарубіжних країн – Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Литви для підготовки комплексного огляду силового блоку й наступних реформ.

Коли ми кажемо «Коли ж реформи нарешті почнуться?», ми ніби забуваємо, що навіть під час війни, коли били гармати, а державна скарбниця була порожня, ми багато зробили. Створення Національної гвардії – це реформа, яка відбулася під час війни! Було утворено добровольчі батальйони. Навіть саме таке явище як добровольчі батальйони – такого ж не було в українській армії! Тож дуже багато вже зроблено.

Міністр Арсен Аваков нещодавно представив проект реформи МВС. І ця реформа відбудеться не «колись», а найближчим часом!

Отже, реформи робилися й робляться зараз. Багато завдань ще стоїть перед нами, і ми з ними впораємося!

 Андрій Парубій, член військової та політичної ради партії «Народний фронт», комендант Майдану, колишній очільник РНБО

* Із відповіді на запитання «Прочерку» під час прес-конференції в Черкасах 6 жовтня

реклама

Коментарі  

 
+2 #16 Справедливости ради 13.10.2014 08:45
Конечно, в соглашении за этих ... реформаторов Евросоюз всё так выписал, что уже не осталось сомнений: народ украинский этими "реформами" доконают. Потому что говорится в подписанных документах о чем угодно, только не о достойных зарплатах простым украинцам, которых бы хватило оплатить все, что они там "реформировать" собрались. Одного только не понимаю, зачем это существо, столь же несложно устроенное, как амеба, рассуждает о реформах в экономике?! Тоже мне, эксперт в экономических реформах! Обнять и плакать!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #15 Razin 11.10.2014 16:00
Де та лупа,що можна розгледіти реформи?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #14 Патрiотичний Американець 11.10.2014 12:12
Деяка інформація:
-три тисячі людей загинули в районі Іловайська-із закритих матеріалів
комисiї Верховного Совета.
(Вчитися, вчитися і ще раз Вчитися-Ленін)
-режим перемир'я на Донбасі в цілому дотримується, за винятком
окремих підрозділів-банд, які не хочуть підкорятися
міністерству оборони України-з доповідної записки керівника АТО Президенту,
(Бий білих поки не почервонієш, бий червоних поки не побiлїш-Батька Ангел)
- "Газу України !Ревесу Cлава"-новий лозунг міністерства оборони.
(?????????????????????????????)
-змінити в Українській Армії при зверненні слово "товариш" на "пан" -
  Законопроект про звернення в армії України.
"Пани веселяться і вихваляються, кажуть про небувалі діла свої,
глузують з православ'я, звуть народ український
своїми холопами "-Н.В.Гоголь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #13 марлен 08.10.2014 17:59
Цитую Гость:
картавый ..... скоро ..... и ответит за Одессу 2 мая и расстрел на майдане в киеве в феврале.ответит и другой ........пашинский.



100% поддерживаю!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #12 RSS 08.10.2014 11:33
Цитую Дід Трохим:
От не нравиться мені, коли в целом нормальний мужик, ну по другій часті, одіває галстук і на підставі цього начинає размишлять про економіку. Всьо равно шо я одів би білий халат і розказував про останні тенденції в нейрохірургії.

А це принцип як у анекдоті, коли тьотка запитує у коридорі лікарні у мужика в халаті:"Ви - гінеколог?" А він відповідає:"Ні, я сантехнік, але подивитися можу..." :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 Фотограф 08.10.2014 11:33
Евгений Головаха
В чем наша главная проблема?
— Их много. Мы научились решать только одну — отстранять от власти Януковича. Порошенко пообещал 62 реформы до 2020 года. Они представляют, что это такое? Это новые 62 проблемы. Янукович брался за налоговую реформу и пенсионную. В итоге получил налоговый майдан и недовольство пенсионеров.
Если реформы проводить правильно, то первые год-два плохо, а потом становится лучше. Сейчас большинство населения готово к реформам. Хотя нужно пережить зиму. Она будет тяжелой

(за предстоящую холодную зиму в роддомах, детсадиках, школах - персональная благодарность Юлии Тимошенко и всей ее Лазоренковско-Олейниковской "Батькивщине")
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #10 Дід Трохим 08.10.2014 11:20
От не нравиться мені, коли в целом нормальний мужик, ну по другій часті, одіває галстук і на підставі цього начинає размишлять про економіку. Всьо равно шо я одів би білий халат і розказував про останні тенденції в нейрохірургії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 детектор 08.10.2014 10:32
Неможна те що відбуваються в державі назвати реформами, це скоріше похоже на якісь судороги і конвульсії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Loki 08.10.2014 10:24
Толсто!! Это незачот! "- згадує сусідка Лідія Павлівна"© ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 УЖАСТЬ 08.10.2014 09:14
У меня оптимизма поменьше чем у пана Парубия :-x

1. "Міністр Арсен Аваков нещодавно представив проект реформи МВС. І ця реформа відбудеться не «колись» а найближчим часом!
- реформа состоит в очередной ЗАМЕНЕ госномеров на автомобилях? И первые 50 миллионов грн. уже пошли в Харьков на родину Авакова. Это реформа?

Еще пример:
2. Во вторник, 7 октября 2014 Апелляционный административны й суд Киева оставил в силе решение окружного суда Киева по иску экс-первого заместителя главы администрации президента Украины А Портнова против Ген прокуратуры Украины признав незаконность действий ведомства
"За 8 месяцев системной работы в отношении меня и моих близких Генпрокуратура так и не смогла мне предъявить НИ ОДНОГО уведомления о подозрении" - сказал Портнов комментируя решение суда
"Когда прокурор делает заявления и они на 100% не совпадает с действительност ью то он становится похож на "политического губошлепа", - отметил Портнов
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100