Пробили колесо, на межі Черкаської області зупинилися біля напису "Шиномонтаж". Абрикоса рясна, як обліпиха, край двору, величезний собацюра на ланцюгу і відчинені стулки воріт. Господар побачив нас, вийшов назустріч, взявся робити колесо. "Тільки швиденько давайте, щоб голова не побачив." - "А що таке?" - "Та він хоче, щоб тільки він бізнес тут робив. Оце ж тому і собака." - "Але ви ж самі голову обираєте." - "Та обираємо. Бабкам по 20 гривень дав. Вони вже й самі зрозуміли, а зробити ж нічого не можуть".

Він працює і розповідає, як прийшли хлопці вимагати грошей, подав заяву у міліцію, а ті сміються: ти їм, каже, краще заплати. Як у податкову його тягають, а він спрощенець, і тому там немає до чого вчепитися.

А ми стоїмо і думаємо: можна ж оце "поумнічать" і сказати дядькові, що поки громада не згуртується та не вибере собі нормального голову, нічого не зміниться... і т.д. і т.ін. Але з тим самим успіхом можна розповісти нашому пробитому колесу, що треба об'їздити ями, а дороги варто лагодити...

А можна вимагати від влади почати-таки робити реформи, щоб цей дядько та інших сотні тисяч могли заробляти свою копійку, а не бігти до держави по дотації. Уявляєте, яке економічне диво почнеться в країні, якщо раптом усі такі дядьки запрацюють?

І диво буде у процентах ВВП, а у свідомості людей.

Брати Капранові, письменники

*допис у "Фейсбуці".

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Олександр 14.04.2022 18:54
Добре написано, взагалі в Українському фольклорі так мало сюжетів. Хотілося більше але люди незацікавленні у читанні. Треба більше реклами....... 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Це що ? 05.08.2016 05:59
Криза жанру ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Писар 01.08.2016 17:00
Таких бувальщин можна понаписувати, не виїжджаючи на межу області і навіть не "пробиваючи" колесо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100