Чудовими результатами команда СК «ВІКІНГ» завершила один з найвідповідальніших турнірів, що відбувся12-14 квітня в Києві, до якого «вікінги» готувалися серйозно і наполегливо - Чемпіонаті України з пауерліфтингу та окремих вправ UPC 2019.
Під час привітання спортсменів і друзів «по залізу» президент федерації UPC, Богдан Воробей (на фото справа) подякував партнеру федерації Григорію Петровичу Душейку, котрий не лише матеріально підтримує проведення таких турнірів, а й дбає про розвиток пауерліфтингу в Україні, пропагуючи таким чином спорт та здоровий спосіб життя у державі.

Під час привітання спортсменів і друзів «по залізу» президент федерації UPC, Богдан Воробей (на фото справа) подякував партнеру федерації Григорію Петровичу Душейку, котрий не лише матеріально підтримує проведення таких турнірів, а й дбає про розвиток пауерліфтингу в Україні, пропагуючи таким чином спорт та здоровий спосіб життя у державі.

Тринадцять спортсменів іменитого клубу, серед яких дев’ять хлопців і четверо дівчат, випробовували свої сили, показуючи всю технічну майстерність і справжню міць важкої атлетики в двадцяти номінаціях. Переважна більшість з них є вже досвідченими, адже брали участь у чималій кількості змагань, як Всеукраїнського, так і Світового рівня, і тому їм добре відомий дух боротьби, наполегливості, яка є найпершою складовою успіху. Але були і дебютанти, що вперше на Всеукраїнському рівні випробовували свої сили в триборстві та окремих вправах.

В кожній з вагових категорій молоді спортсмени, демонструючи свій вольовий характер, старалися скласти гідну конкуренцію найсильнішим представникам цього силового виду спорту, котрі прибули з різних областей України, а також Молдови, Грузії, Білорусії, Швеції та Кіпру.

Хоч деякі вправи за словами чорнобаївців давалися й не так легко, але та енергетика і запал вболівальників, дружня атмосфера і емоції, які панували впродовж двох днів на турнірі, налаштовували на чудовий результат.

Кожна медаль турніру, кожен кубок по-справжньому завойовані спортсменами. Цілі, які ставила перед собою команда СК «ВІКІНГ», готуючись до Чемпіонату України, досягнуті.

Так як цей турнір був відбором до головної події року “GPA-IPO & GPA-D Eurasian Cup 2019”, що проходитиме восени в Києві, є надія, що його учасниками неодмінно стануть і титуловані спортсмени СК «ВІКІНГ».

За результатами змагань спортсмени мають такі нагороди:12 золотих, 5 срібних, 3 бронзових та 6 нагород в Абсолютній першості.

Валентин Гонтар (капітан команди):

- пауерліфтинг до 75 кг - 1 місце (сума 650 кг);

- присідання 230 кг, жим 150 кг, тяга 270 кг;

- пауерліфтинг Абсолютна першість (серед усіх вагових категорій) - 2 місце;

Рекорд України, Європи і Світу!

-двоборство до 75 кг - 1 місце (сума 420 кг);

-двоборство Абсолютна першість (серед усіх вагових категорій) - 1 місце;

Рекорд України, Європи і Світу!

- станова тяга до 75 кг - 1 мiсце (270 кг);

- станова тяга Абсолютна першість (серед усіх вагових категорій) - 1 місце;

Рекорд України та Європи!

Виконано норматив “ЕЛІТА України”

Вадим Гришко:

- підйом штанги на біцепс до 67,5 кг - 2 мiсце (65 кг);

Олексій Жадько:

- двоборство до 100 кг - 3 місце (сума 360 кг);

(жим 130 кг тяга 230 кг);

Андрій Данник:

- екстремальний жим штанги вагою 75 кг - 2 місце (53 повторень);

- підйом штанги на біцепс до 100 кг - 2 мiсце (82,5 кг);

- підйом штанги на біцепс Абсолютна першість (серед усіх вагових категорій) - 3 місце;

Вюгар Гаджієв:

- жим штанги лежачи до 90 кг - 3 місце (155 кг);

Віталій Чорногор:

- підйом штанги на біцепс до 75 кг - 2 мiсце (65 кг);

Віталій Раковський:

- підйом штанги на біцепс до 75 кг - 3 мiсце (60 кг);

Ярослав Слуцький, 18 років:

- двоборство до 82,5 кг - 1 місце (сума 287,5 кг Teen);

(жим 110 кг, 177,5 кг);

Марія Карпич, 16 років (МСМК):

- екстремальний жим штанги вагою 25 кг - 1 місце (96 повторень Teen);

Рекорд України!!!

- підйом штанги на біцепс до 56 кг - 1 мiсце (30 кг Teen);

Тетяна Гончаренко, 15 років:

- станова тяга до 67,5 кг - 1 мiсце (91 кг Teen);

Рекорд України,Європи і Світу!!!

Денис Микульський, 14 років:

- станова тяга до 82,5 кг - 2 місце (190 кг Teen );

- підйом штанги на біцепс до 82,5 кг - 1 мiсце (57,5 кг Teen);

Рекорд України!!!

Віта Зоря, 14 років:

- екстремальний жим штанги вагою 35 кг - 1 місце (72 повторення Teen);

Рекорд України!!!

- підйом штанги на біцепс до 60 кг - 1 мiсце (40 кг Teen);

Рекорд України!!!

- підйом штанги на біцепс Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) - 1 місце;

Ліля Шамрай, 14 років:

- екстремальний жим штанги вагою 25 кг - 1 мiсце (86 повторень Teen);

- підйом штанги на біцепс до 52,5 кг - 1 мiсце (31 кг Teen);

Рекорд України!!!

- Звісно цей захід для всіх нас був неймовірно важливий, - говорить капітан СК «ВІКІНГ» Валентин Гонтар. - На нашу думку це один з найкращих турнірів, де в черговий раз ми отримали максимальний заряд емоцій від загальної організації і якості проведення Чемпіонату, кількості вболівальників і їх щирої підтримки. Усе було на висоті. Своїми нагородами і титулами вкотре довели, що є одним з найсильніших клубів України, і проект під назвою СК « ВІКІНГ» продовжує втілювати в життя поставлену мету, реалізовуючи головне завдання – розвивати спорт серед різновікового населення, особливо підростаючого покоління та молоді. І це нам вдається, дякуючи нашому президенту Григорію Петровичу Душейку, справжньому лідеру, людині, яка підтверджує свої слова конкретними справами, і який бере на себе всі організаційні зобов’язання. Адже для нас спорт – це ціле життя. Ми не хочемо бути кращими за когось, нам потрібно стати кращими за себе та перевершити свої попередні результати.

Задоволений результатами спортсменів і президент СК «ВІКІНГ» Григорій Душейко, який побував на Чемпіонаті України і своєю присутністю підтримав команду. Під час розмови з журналістами він ще раз підтвердив, що це потужний склад команди і їх вдалі виступи не тільки велика праця над собою, а й праця капітана Валентина Гонтара. Наголосив, що принциповою і головною позицією для нього та спортивного клубу є залучення до занять спортом всіх бажаючих, особливо дітей, починаючи з десятирічного віку, та молоді. Вони можуть приходити до тренажерних залів, як у спортивний комплекс селища Чорнобай, де створена хороша матеріальна база для занять цим видом спорту, так і в Золотоніському районі в Зорівській ОТГ, Хрущівці та Лукашівці, куди також інвестуються кошти. Там в спортивних залах сільські мешканці мають можливість безкоштовно займатися, отримуючи допомогу від фахових тренерів, які є учасниками спортивного клубу. А це надзвичайно важливо – бути здоровим.

- Сучасна людина звикла покладатися на медицину, а не на захисні сили свого організму, - продовжив Григорій Петрович. - Тому потрібно пам’ятати, як говорив Амосов, для того, щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні, значні. І замінити їх не можна нічим. Адже здоров’я людини на двадцять відсотків залежить від спадковості, на десять - від рівня медицини, на двадцять - від природності довкілля і на п’ятдесят - від способу життя. Саме діяльність спортивного клубу «ВІКІНГ» зосереджена на тому, щоб молодь розуміла, що їхнє здоров’я в їхніх руках.

реклама
bigmir)net TOP 100