У зв'язку з припиненням державного фінансування в 2017 році в Україні більше трьох тисяч медсестер патронажної служби Червоного Хреста залишилися без роботи. Олександр Вілкул подав до парламенту законопроект про виділення і закріплення за Червоним Хрестом необхідного фінансування, щоб медсестри отримували зарплату, а більше ста тисяч знедолених не залишилися без їх підтримки.

Народний депутат, глава фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул зустрівся з представниками Червоного Хреста Дніпропетровщини.

Голова Дніпропетровської обласної організації товариства Червоного Хреста України Людмила Лашко сказала:

- Протягом трьох років через представництва Червоного Хреста Фонд «Українська перспектива» передав сотні тонн допомоги самотнім людям похилого віку, пенсіонерам, малозабезпеченим та переселенцям. Але сьогодні в Допоможіть врятувати життя сама організація Червоного Хреста.

55 років Червоний Хрест України фінансувався з держбюджету - гроші йшли на оплату заробітних плат медсестер, які надавали медичну допомогу та дбали про старих, інвалідів та одиноких людей. Але в 2017 році МОЗ обірвав всі. Спочатку в грудні 2016 року скоротили штат патронажної служби, а з 1 січня 2017 року скасували все фінансування.

Для того, щоб повернути фінансування, Олександр Вілкул подав до парламенту відповідний законопроект.

- Парламент зобов'язаний змусити Міністерство охорони здоров'я забезпечити фінансування патронажної служби Червоного Хреста, не можна залишити старих вмирати, не можна позбавити людей останньої надії на допомогу, - підкреслив Вілкул.

Законопроект Вілкула № 6082 від 14.02.2017 спрямований на те, щоб необхідну кількість грошей було виділено в спеціальну цільову підпрограму і вони пішли конкретно на фінансування Червоного Хреста.

- Тут працюють люди з великим серцем і відкритою душею. Разом ми робимо спільну добру справу - допомагаємо людям. Нас об'єднує прагнення до миру і єдності країни, - сказав Вілкул.

За три роки співпраці через представництва Червоного Хреста Фонд «Українська перспектива» організував понад 300 поставок гуманітарної допомоги. Продукти, медикаменти і засоби гігієни отримали малозабезпечені, пенсіонери, переселенці, лежачі інваліди, тяжкохворі на дому, члени багатодітних сімей, матері-одиначки і т.д.

Також за підтримки Фонду Вілкула зараз проводиться ремонт приміщення обласної організації Червоного Хреста.

Матеріал надано прес-службою політика.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Петрович 09.03.2017 22:31
Немічним допомагають територіальні центри соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. А Червоний Хрест роздає шприци наркоманам, презервативи студентам та змазку гомосексуаліста м.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Іван Іванович 09.03.2017 22:30
Не може і не повинне МОЗ фінансувати продавців гуманітарної допомоги при недофінансовани х лікарнях. Громадська організація має допомагати соцзахисту і медикам, а не споживати бюджетні кошти. Так Черв.Хр. живе в усьому світі. Це волонтери, що знаходять позабюджетні джерела. В ссср - Красн.Крест и Полумесяц, Фонд Мира та ін. були підрозділами КГБ та ЦеКа КаПеэСэС, сиділи на держбюджеті. Вілкул - нафталін.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Регіональна Тальнівщина 09.03.2017 11:31
Ще один олігархічний божок, на якого молиться і чекає нового пришестія наш чуПРиноїд
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Знову до корита, вілкул? 09.03.2017 11:07
Наче й правильні слова. Але ж вілкулу повірить - себе обдурить :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100