реклама

реклама

Купувати онлайн вигідно, приємно, зручно та цікаво. До традиційних переваг додається тонкий присмак авантюризму – вгадав/не вгадав, співпаде із зображенням чи ні, сподобається чи розчарує. Бажано, щоб сподобалось та підійшло. Як збільшити шанси на це?

В інтернеті придбати можна все, але вже багато років поспіль українці найохочіше купують онлайн одяг та електроніку. Гаджети замовляються найчастіше з зарубіжних сайтів, це дозволяє суттєво зекономити, але й несе серйозні ризики – при виявленні браку, повертати телефон, планшет чи інший пристрій потрібно буде власним коштом, а це, якщо мова про США чи Китай, сума чималенька, тому гарно подумайте, перш ніж зробити замовлення.

З одягом простіше. Український віртуальний простір відкриває двері безлічі онлайн-магазинів, деякий час тому до них долучились цілі портали – віртуальні торгівельні центри, наприклад, можна придбати тисячі різноманітних предметів одягу на маркетплейсі Tatet.UA за доволі помірні гроші. Продавців багато, наявні колекції з Туреччини, Європи, Штатів, місцевих виробників – можна цілий гардероб підібрати, не виходячи з дому. Але, як застрахуватись від продавців-шахраїв? Які знання допоможуть не витратити гроші на якийсь мотлох?

Головний ризик онлайн-купівлі – поспіх

Купуючи в інтернеті, не можна квапитись. Надписи на сайті :«У наявності лише кілька штук», «До кінця акції 5 хвилин», «Разом з вами цей товар роздивляються ще 3 покупця» спрямовані лише на одне – змусити купите те, що, можливо, вам взагалі не потрібно.

Поради:

Ретельно обмірковувати доцільність покупки.

Не «купуватись» на зображення, а обов’язково читати опис: параметри, склад матеріалу, інформацію від виробника. Зображення одягу в інтернеті фотошоплять ще інтенсивніше, ніж фото зірок у журналах. Якщо на сторінці представлено кілька фотографій, порівняйте їх, іноді дивуєшся, як по-різному може виглядати одна й та ж сукня, спідниця чи куртка.

Уточнювати розміри – це не буває зайвим, особливо, якщо ви раніше не носили одяг цього виробника.

Не робити відразу велике замовлення – особливо в незнайомому магазині.

Уважно прочитати умови магазина: як довго формується замовлення, чи приймає він повернення, тощо.

Раніше до переліку цих порад обов’язково входила рекомендація продивитись відгуки інших покупців, але це джерело інформації вже ненадійне – достовірність інтернет-відгуків дуже часто викликає великі підозри.

Гроші наперед – варто ризикувати чи ні?

Передоплата має переваги. Більшість перевізників беруть відсоток за перерахування коштів та й процедура отримання оплаченої посилки простіша. Якщо ви маєте успішний досвід співпраці з магазином, і він, до того ж, пропонує певні бонуси при користуванні опцією передоплати, звісно, варто обирати цей спосіб. Але, якщо:

магазин невідомий – і вам особисто, і взагалі про нього в Мережі мало інформації;

замовлення на велику суму;

повернення немає або його процедура надто складна;

спілкування з продавцем викликає якісь недобрі відчуття,

ризикувати не варто. Так, ви сплатите додатково на Новій пошті чи в офісі іншої компанії-перевізника 50 або навіть 100 гривень. Хіба це гірше можливості отримати невідомо що або взагалі не отримати нічого – а такі продавці, нажаль, все ще трапляються на просторах інтернету.

В Мережі дійсно можна купити одяг значно дешевше. Сайтів настільки багато, що продавці змушені постійно вигадувати, як привабити клієнтів, пропонувати їм знижки та акції. Замовлення будуть приносити задоволення, якщо ви чітко знатимете свій розмір, не будете купувати необачно, все підряд, «бо дешево» чи «дуже сподобалось».

Ці правила розповсюджуються на весь онлайн-шопінг, незалежно від того, що ви плануєте придбати. Якщо йти в інтернет «за покупками» розсудливо, ви дійсно зекономите чимало грошей. Спонтанні ж замовлення – це майже 100% гарантія розтринькати все, що можна, бо рекламні спокуси в Мережі на кожному кроці, а асортимент такий же безмежний, як і сам інтернет.

Реклама*

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100