реклама

реклама

Ініційоване МОЗ знищення швидкої медичної допомоги ще раз підтверджує, що «псевдореформа» охорони здоров'я - це чистий популізм, махінація та геноцид українського народу. Про це заявила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, член парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва.

7b75b22609156fe2c47e2fe60d6f7726

«У регіонах України представники медичної громадськості, лікарі, пацієнти, медичні експерти висловлюють своє негативне ставлення до медичної псевдореформи. Свій рішучий протест діям МОЗ по «реформуванню» охорони здоров'я висловили медики Запоріжжя. Працівники станцій швидкої допомоги у Запоріжжі оголосили про початок акції проти змін, передбачених медичною реформою - щодня о 12:00, проїжджаючи вулицями міста, вони будуть включати сирени. Такий вид протесту висловлює ставлення медиків до положень медреформи, якими скасовуються посади лікаря і фельдшера в бригаді швидкої допомоги. Замість них планується ввести посади парамедиків», - зазначила політик.

За словами Тетяни Бахтеєвої, у профспілці працівників запорізької швидкої допомоги заявили, що зниження кваліфікації в бригаді погіршить надання першої медичної допомоги і лікарі збираються протестувати доти, поки їхні вимоги не врахують.

«Парамедики - це пародія на швидку медичну допомогу! Від нинішніх лікарів вони будуть відрізнятися більш стислою підготовкою, вузькою спеціалізацією і умінням водити машину. На думку практикуючих лікарів, подібні нововведення зруйнують систему швидкої допомоги і поставлять під загрозу життя кожного українця. Медична бригада, яка прибуває на екстрений виклик, буде складатися з двох парамедиків і екстреного медтехніка. А ось лікарів, фельдшерів, медсестер і водіїв у бригаді не буде», - пояснила парламентарій.

Вона також підкреслила, що псевдореформа невідкладної допомоги - це відсутність екстреної медичної допомоги населенню та необхідного обладнання для порятунку людини. «Парамедик - це перевізник хворого, який виконує функції вантажника і таксиста. Елементарні маніпуляції - укол, кардіограму - парамедики зробити, звичайно, зможуть. А ось правильно прочитати, що показує кардіограма, щоб на місці прийняти рішення, - вже не зможуть, так як це під силу тільки досвідченому лікарю. В результаті введення парамедиків 90% хворих будуть вмирати в машинах швидкої допомоги. Досвід в.о. Міністра Супрун отриманий нею в регіоні, в якому проживає 3000 чоловік неможливо використовувати в країні з населенням у 45 мільйонів чоловік», - переконана Тетяна Бахтеєва.

«Українці через псевдореформ Супрун, позбавлені конституційного права на доступну медичну допомогу, а страхова медицина при такому керівництві МОЗ недосяжна мрія. Так знищувати населення можуть тільки приїжджі тимчасові виконавці, які потім розчинятися в нікуди», - резюмувала народний депутат.

*інформація надана прес-службою партії

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 Petro 07.12.2017 23:45
Боти медичної мафії замінусили нормальний коментар. Але грошей в держави немає, реформі бути.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #2 дуже цікаво 07.12.2017 14:27
Цитую цікаво:
Державі непотрібна така кількість населення, знищити яке можна шляхом впровадження таких псевдореформ.

Я так розумію, що парамедики вже існують в інших, капіталістичних державах, що іх не винайшло відомство пані Супрун. Згідний, що все нове, а особливо в постразвитому комуністичному суспільстві сприймаєься, як катастрофа. Ну, наприклад, при комуністах нам такі ж авторитети розповідали, що немає кращої машини ніж "москвіч", а не якесь таке вороже "ауді" чи "рено". І чомусь при капіталістичних парамедиках на заході люди живуть набаго більше ніж при наших фельдшерах. Можливо вернутися до припинення випуску туалетного ворожого папіру і повернути до клозетов газети "Известия"? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 цікаво 07.12.2017 13:19
Державі непотрібна така кількість населення, знищити яке можна шляхом впровадження таких псевдореформ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100