реклама

реклама

Вищий господарський суд України постановою від 12 грудня  2017 року відхилив скаргу приватного підприємства «Апельсин-Люкс», залишивши без змін рішення попередніх судових інстанцій, остаточно підтвердивши правомірність рішення адмінколегії територіального відділення.

У 2016 році адміністративна колегія територіального відділення визнала дії ПП «Апельсин-Люкс» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді подання інформації в неповному обсязі територіальному відділенню Антимонопольному комітету України у встановлені головою територіального відділення строки.

Так, у ході розгляду справи Відділенням встановлено, що Підприємство порушило вимоги статей 22, 22-1 3акону України «Про Антимонопольний комітет України» в частині виконання законних вимог голови територіального відділення щодо обов'язковості надання інформації у визначені ним строки, подавши інформацію на вимогу в неповному обсязі.

Вищий господарський суд України, перевіривши повноту встановлення судовими інстанціями обставин справи та правильність застосування ними норм матеріального і процесуального права, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення касаційної скарги  ПП «Апельсин-Люкс».

Крім того, суд зазначив, що, вимога про надання інформації не є перевіркою суб'єкта господарювання, а є діями з витребування інформації, а Підприємство, в свою чергу, зобов'язане було надати таку інформацію у встановлені строки у повному обсязі.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/70950138

Про це інформує прес-служба АМКУ

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Ченчик 20.12.2017 19:24
Цитую Платник податків:
В Україні продовжує стрімко безпідставно зростати ціна на бензин, але в цій ситуації Антимонопольний комітет показує свою повну бездіяльність щодо розкриття зговору монополістів.

А вони просто імітують якусь роботу, а от ціни на бензин, дизель,газ, квитки на міжміські перевезення їх абсолютно не цікавлять, бо там люди, яких не можна турбувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Платник податків 20.12.2017 15:04
В Україні продовжує стрімко безпідставно зростати ціна на бензин, але в цій ситуації Антимонопольний комітет показує свою повну бездіяльність щодо розкриття зговору монополістів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Думка 20.12.2017 14:20
Повноваження Антимонопольног о комітету України є просто драконівськими по відношенню до суб'єктів господарської діяльності. За несвоєчасне надання інформації на запит комітету, або неповне надання інформації передбачені штрафні санкції більш як на 100 тис. грн. АМКУ зловживає своїми повноваженнями, а тому необхідно переглянути Закон України "Про Антимонопольний комітет", зменшивши повноваження цього органу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100