реклама

реклама

Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 21 серпня 2023 року надала виконавчим комітетам Черкаської та Чернігівської міських рад (далі - Виконкоми) обов’язкові для розгляду рекомендації щодо погодження режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг.

За результатами здійснення державного контролю за дотриманням органами місцевого самоврядування північного регіону України вимог законодавства про захист економічної конкуренції, Відділенням було встановлено, що зазначені Виконкоми для погодження режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг вимагають від суб’єктів господарювання некомунальної форми власності надавати не передбачений законодавством перелік документів, а саме:

виконавчий комітет Черкаської міської ради вимагає заяву встановленого зразка із зазначенням бажаного режиму роботи, копію виписки або витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, копію документа, який свідчить про право заявника на використання відповідного об’єкта (свідоцтва про власність, договору оренди тощо), копію документа на розміщення тимчасової споруди...

Неправомірні переліки документів для погодження режиму роботи та підстави для відмови у наданні такого погодження для об’єктів торгівлі та сфери послуг у м. Черкаси та м. Чернігові містяться:

Положенні про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг на території м. Черкаси, затверджене рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 02.02.2011 № 98 (із змінами)...

Нагадаємо, чинним законодавством не передбачається надання виконавчим органам місцевих рад повноважень щодо погодження режиму роботи підприємств, установ, організацій, які не належать до комунальної власності. Такі дії Виконкомів можуть призводити до обмеження конкуренції внаслідок можливих відмов у погодженні режиму роботи об’єктів торгівлі та сфери послуг.

З огляду на зазначене, адміністративна колегія Північного МТВ рекомендувала виконавчим комітетам Черкаської та Чернігівської міських рад привести їхні положення про порядок встановлення (погодження) об’єктів торгівлі та сфери послуг у відповідність до вимог чинного законодавства України.

Про результати розгляду цих рекомендацій Виконкоми мають письмово повідомити Північне МТВ у місячний строк із наданням підтвердних документів, йдеться на сайті установи

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100