реклама

реклама

З кінця 2018 року частка повноважень державної виконавчої служби перейшла в приватні руки. Сьогодні по всій Україні почали з'являтися компанії, які допомагають виконувати судові рішення і набагато ефективніше державних структур повертають борги.

10

Давайте розбиратися, як працюють нові фахівці і чим вони відрізняються від державних органів, адже повноваження останніх ще не зупинені та вони працюють паралельно. А також розберемося, чому не можна вважати приватних виконавців колекторами.

З якими боргами працюють приватні виконавці

11

Причиною появи приватних виконавців можна вважати величезні борги українців, яких за статистикою Мін'юсту накопичилося вже більше 600 мільярдів грн. Державні структури фізично не справляються з таким напливом судових виконань, тому було прийнято рішення делегувати частину повноважень бізнесу.

Хто звертається по допомогу сьогодні в такі фірми:

- банківські структури, у яких накопичився великий портфель проблемної заборгованості;

- звичайні люди, які не можуть отримати з боржника свої гроші;

- мікрофінансові компанії, з якими у громадян найчастіше виникають фінансові суперечки.

Представники агрегатора кредитних компаній LoanProfy розповіли, що багато хто з фірм, які зареєстровані в їх сервісі, починають переходити на послуги приватних виконавців. Такі фінансові компанії, як dinero і інші вже придивляються до передачі своєї проблемної заборгованості в руки індивідуальних експертів. За рахунок меншого навантаження і кращої фінансової мотивації такі фахівці працюють набагато ефективніше.

4 відмінності приватного виконавця від державного

12

Розібратися з тим, які відмінності мають держорган і приватний експерт, нам допоміг Барладін П.О. приватний виконавець, який вже працює на території Києва. Експерт окреслив 4 головних відмінності:

1) краща фінансова мотивація. Державні виконавці працюють за 10% від суми боргу, і тільки 2% дістається самому фахівцеві. У приватних фірмах рівень зарплат значно вище;

2) приватні фахівці не займаються виселенням з квартир, а також не можуть відбирати дітей за рішенням суду. Крім цього, приватним структурам не дозволили стягувати борги держпідприємств і комунальників;

3) є можливість укласти договір на додаткову винагороду в разі стягнення боргу. Такий варіант допомагає додатково стимулювати виконавців для вирішення проблемної заборгованості;

4) у приватних виконавців менше навантаження, всього кілька сотень справ. У державній структурі на одного експерта може припадати до тисячі і більше рішень. Це найбільше впливає на результативність роботи.

Чому виконавець - це не колектор

“Виконавець - це приватна структура, якій держава делегувала частину своїх повноважень, так само як нотаріусам. Ці фахівці працюють в правовому полі і не вдаються до методів фізичного впливу, погроз або шантажу. Вони шукають законні методи і психологічні важелі тиску на боржника, які призводять до успіху”, - пояснив Барладін.

Тож, якщо вам потрібно швидке рішення по стягненню боргу, напевно варто розглянути варіант звернення до приватного виконавцю. Можливо, це якраз саме те, що вам необхідно.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
-1 #5 Галина 24.08.2020 13:30
Дивуюсь коментаторам. В нашій сімї був випадок, коли в користь брата було стягнення з особи, що завдала моєму брату тілесних ушкоджень. Державна виконавча служба не виконувала рішення суду більше 2х років, звернулись до приватного виконавця і той стягнув усю суму менше ніж за місяць. Дякуємо Петрусь Ігор Богданович www.petrus.lviv.ua
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Гроші 16.02.2019 14:28
Як влада робить бізнес на українцях: спочатку через завищені тарифи і курс гривні загнали людей в борги, а тепер заробляють на вибиванні боргів. І все по закону!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Лилия 16.02.2019 13:25
Дякуємо за інформацію, тепер будемо знати хто до нас може завітати з психологічними важеляи тиску.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 1 15.02.2019 15:28
А сколько государство должно народу??????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 дэн 15.02.2019 15:15
как раз психологический важель вплыву - это и есть угрозы, рукоприкладство и шантаж, не гипнозом же они "убеждают" вернуть долги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100