реклама

реклама

У 2018 році особлива увага в роботі Державної виконавчої служби Черкащини приділяється стягненню заборгованості з виплати аліментів та зарплат.

Про це йшлося під час учорашньої прес-конференції керівників головного територіального управління юстиції в Черкаській області.

Свiренюк

– 25 відсотків усіх виконавчих документів в Україні – саме по аліментах, – наголосив начальник головного територіального управління Олександр Свіренюк. – Це – дуже чутливе соціальне питання, оскільки стосується дітей.

Великим кроком у напрямку впорядкування сплати аліментів стало ухвалення у лютому цього року закону №7277, який називають «Чужих дітей не буває». Закон посилює відповідальність неплатників аліментів і дає державним виконавцям цілий ряд важелів впливу на злісних неплатників аліментів.

Як наголосив Олександр Свіренюк, в Україні створено реєстр злісних неплатників аліментів, куди автоматично потрапляють всі, хто має заборгованість за три і більше місяців. На сьогодні в реєстрі 8 тисяч жителів Черкаської області, виносяться постанови про встановлення тимчасового обмеження боржників у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання.

Наприклад, заборона на виїзд за кордон автоматично змусила замислитися всіх заробітчан і тих батьків, які знаходять гроші на елітний відпочинок, а дитині не платять. Те саме стосується позбавлення права на керування автомобілем. Нерідко чоловіки нелегально підробляють таксистами, виконують вантажні перевезення або ж користуються автомобілем для ведення власної справи.

Тих батьків, які впродовж півроку не сплачують аліменти, новий закон позбавив права давати (чи не давати) дозвіл на виїзд своєї дитини за кордон. Це унеможливлює шантажування цим колишньої другої половинки. Бо раніше доходило до того, що деякі жінки змушені були заявляти про погашення заборгованості та відсутність претензій, аби повезти дитину на відпочинок чи лікування.

Впливають на боржників і виїзди мобільних груп Головного територіального управління юстиції, під час яких спеціалісти залишають повідомлення, попереджають про посилення відповідальності за несплату аліментів, складають акти про перевірку майнового стану та описують майно.

Після того як мобільна група здійснила виїзд до неплатників аліментів у с.Білозір’я Черкаського району. Вже за кілька днів на рахунки надійшло 57 тисяч гривень заборгованих раніше дітям.

Неплатник аліментів з Черкас, у якого під час чергового рейду мобільної групи ДВС в кінці березня описали будинок та земельну ділянку, погасив усю заборгованість, а це 81,5 тис грн. Цей чоловік розлучилися з першою дружиною у 2008 році, коли доньці був лише рік. Державні виконавці описали та арештували квартиру і земельну ділянку боржника. За кілька днів на рахунок ДВС від боржника надійшло 83,7 тис, бо він заплати наперед за 1,5 місяці, тож арешт з його майна було знято.

Як зазначив, заступник начальника головного управління, начальник управління державної виконавчої служби Юрій Вишневський, з початку року ДВС області стягнуто 45,6 млн грн. на користь майже 16 тисяч дітей.

Вишневський

Відповідно до закону винесено близько 6000 постанов про тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, користування зброєю, пристроями для відстрілу патронів, полювання та виїзду за межі України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100