реклама

реклама

Заради реформ та появи приватних виконавців державні виконавці Черкащини сіли за парти Східноєвропейського університету.

29 листопада у приміщенні Східноєвропейського університету економіки і менеджменту державні виконавці Управління державної виконавчої служби складали апробаційні тести.

- Зміни, які нині запроваджують у Міністерстві юстиції, зокрема у сфері примусового виконання судових та інших рішень, є невід’ємною частиною судової реформи. Ми проводимо так звану апробацію, суть якої полягає у формуванні якісних запитань для бажаючих скласти кваліфікаційний іспит, аби отримати допуск до професії приватного виконавця. Тестуємо на собі. Якщо, наприклад, із 100% державних виконавців на питання не відповідає 90%, це сигнал для Міністерства юстиції. Можна зробити висновок: питання або занадто складне, або потребує іншого формулювання. Якщо на питання дали відповідь 90% із 100, то воно надто легке і треба подумати, а чи варто його включати до списку, - коментує начальник управління ДВС у Черкаській області Ярослав Фатенко.

Ректор Східноєвропейського університету Любов Шпак відзначає, що виш із управлінням державної виконавчої служби співпрацює давно.

- Ми направляємо студентів на практику, проводимо круглі столи, надаємо можливість використовувати аудиторії для проведення додаткового навчання виконавців. От і сьогодні ми відчуваємо себе учасниками у розбудові правової держави. Реформа Міністерства юстиції, пов’язана з запровадженням інституту приватних виконавців, викликає багато суперечок серед населення. Але, читаючи закон, починаєш розуміти, що це має підвищити якість виконання рішень, не порушуючи прав сторін у виконавчому провадженні, - говорить Любов Шпак.

Про це повідомили в Східноєвропейському університеті.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100