реклама

реклама

Тримайте інструкцію, як оптимізувати свою підготовку до ЗНО з англійської мови й зробити її ефективною.

 1

Радимо звертатись до професіоналів при підготовці до ЗНО, навчальний центр Grade.ua проводить набір на курси англійської мови для дітей та дорослих у Києві.

1. Визначити який у вас рівень англійської зараз

Для цього достатньо пройти онлайн тестування, їх зараз багато у вільному доступі. Ще один варіант - взяти тест ЗНО за попередній рік. Одразу побачите, які помилки допускаєте, в якому напрямку починати роботу.

2. Дослідити структуру ЗНО

Вона майже не змінюється із року в рік. Є певна кількість запитань тестового характеру та 1 завдання на письмо - з розгорнутою відповіддю.

Тестові запитання розбиті на блоки, до кожного - 1 текст. Його треба прочитати, підібрати заголовки до абзаців, відповісти за змістом, вставити пропущені фрази, тощо.

3. Вичитати програму ЗНО

Про неї вже йшла мова. Але не треба вчити все підряд, щось з неї ви точно знаєте. Виділіть, що саме, похваліть себе. Після цього зверніть увагу на незнайомі теми.

4. Починати з граматики

Беріть посібник з граматичними завданнями згідно свого рівня, який вже визначили. Радимо британські видавництва. Наприклад, Grammar and Vocabulary for First Certificate видавництва Longman. Також можна взяти Click on 2, якщо ваш рівень нижче А2, 3 або 4 - якщо рівні И1 та И2 відповідно.

5. Читати, більше, ще більше!

Це надійний спосіб вивчення нової лексики. Радимо опанувати техніки для швидкого читання:

  • scanning - вибіркове читання, полягає у швидкому знаходженні потрібної інформації та відсіюванні зайвого;
  • skimming - читання “по діагоналі”, що також допоможе виокремлювати головні деталі.

Беріть спеціальні посібники, але й художня література підійде. Гарний варіант - адаптована та з паралельним перекладом.

Користуйтеся онлайн ресурсами, читайте новини, статті, інтерв’ю.

6. Слухати англійську треба, але правильно

Якщо полюбляєте слухати пісні, робіть це з користю. Візьміть текст пісні та свій словник. Випишіть нові слова, проаналізуйте контекст.

Те саме стосується й перегляду фільмів. Ввімкніть субтитри або переглядайте на спеціальних сайтах, де можна ще й переклад субтитрів подивитися.

7. Тренувати письмо

Це практична навичка, тому лише вивчення теорії не допоможе написати гарне есе. Беріть тему завдання, подивіться шаблони й тексти, які вже писали інші та намагайтеся написати щось своє. З часом буде виходити все краще і швидше.

8. Робити акцент на лексиці, а не на граматиці

Підступність ЗНО полягає в тому, що ніколи не знаєш, які слова зустрінуться в текстах на іспиті. Важким у тестуванні вважають блок TASK 5, де потрібно вставити пропущені слова. Складність полягає в тому, що обрати треба з-поміж чотирьох синонімів, схожих між собою за значенням.

Тому читайте, слухайте, розширюйте словниковий запас. Але і повністю про граматику не забувайте, адже вона потрібна для написання есе, яке також вважають одним з найскладніших завдань.

9. Організувати навчання правильно

Тайм Менеджмент на допомогу! Розподіліть свій час з урахуванням підготовки по іншим предметам, уроків та виконання домашньої роботи. Не забудьте виділити час на відпочинок та ввести систему заохочень для себе. Вивчили тему - дали собі “цукерку”. Це допоможе підтримувати мотивацію.

10. Йдіть разом!

Є ті, кому легше вчитися самостійно. Але якщо об’єднуватися з такими ж, як ви, та разом йти до однієї мети, результат буде кращим, а шлях - легшим. До того ж, у кожного є сильні й слабкі сторони. Добре знаєте граматику? Поясніть своїм друзям, тоді й самі опануєте ще краще. А хтось з них поділиться знаннями нової лексики.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100