Уже майже 2 місяці золотоніська малеча не відвідує свої дитячі установи. Причина усім відома – введення воєнного стану на території нашої країни. Певна річ, що частина наймолодших золотонісців разом зі своїми мамами виїхала до країн Європи. Але, як зазначає видання Золотоноша.City, у місті цю категорію поповнили родини переселенців зі східних частин, півночі країни та Київщини.

— Так, проблема з відновленням роботи дошкільних установ у Золотоноші існує, – погодилася начальник відділу освіти Золотоніської громади Ольга Строкань. – Але не все залежить тільки від нашого бажання. Найпершим і найголовнішим чинником є дозвіл на роботу дитячих садочків начальниці районної військово-цивільної адміністрації Ірини Тернової.

dy-tyachi-sadochky-zolotonosha-200x200

На території міста часто лунає сигнал повітряної тривоги. Як бути у такій ситуації з маленькими дітьми? Чи можна встигнути їх одночасно кількох одягнути і вивести з приміщення? Вивести куди? У жодному дошкільному закладі немає обладнаних за всіма вимогами укриттів. Є підвальні приміщення, але вони не можуть виконувати роль сховищ для тривалого перебування.

Інша сторона проблеми. Закінчився опалювальний сезон. Але атмосферне повітря ще недостатньо прогрілося. У групах наразі 8-10 С, що неприпустимо для перебування малюків.

Золотоніське освітянське керівництво тісно співпрацює з обласним профільним управлінням, де підтвердили інформацію про роботу кількох дитячих установ у сільській місцевості громад.

— Наші ж вихователі дистанційно працюють зі своїми вихованцями, – додає Ольга Миколаївна. – Одні з них за цей час пройшли онлайн курсову перепідготовку, інші – вебінари. Зараз проводять весняні толоки, висаджують квіти на території садочків.

Секретар міської ради Наталія Сьомак запевнила, що є поодинокі звернення батьків щодо відновлення роботи дитячих установ. Але масовості і категоричності немає, батьки розуміють, що нині найголовніше – безпека їхніх дітей.

— Ми плануємо відкриття садочків у травні, – каже Наталія Олексіївна. – Але, звичайно, з врахуванням стабільності ситуації. Сподіваємося, що за місяць у Золотоноші буде ще більш безпечно і ми повернемося до нормального життя.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100