реклама

реклама

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, ймовірно, не зважиться найближчим часом на наступальну операцію проти України.

Таку думку висловив екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії, уродженець Звенигородщини Микола Маломуж, передає "Обозреватель".

"Звичайно, він може сприяти діям РФ, наприклад, у наданні плацдармів, аеродромів, розміщенні дивізіонів, "Іскандерів" і навіть в організації певних провокацій. Але до тих пір, поки Росія не почне більш ефективну наступальну операцію, Лукашенко не буде приймати рішення про стратегічні наступи", - зазначив він.

mykola-malomuzh-intervyu-792x528

За словами Маломужа, Лукашенко лавірує, навіть в ситуації повної підпорядкованості Путіну він прораховує варіанти, бачачи, наскільки складна ситуація.

"Але Лукашенку потрібно демонструвати лояльність Путіну і виконувати хоча б частину зобов'язань. Крім надання баз для російських військ, розміщення ракетних сил і техніки, необхідно і демонструвати силу. Для чого? Щоб відтягувати дуже великі сили України на великому просторі українсько-білоруського кордону. Лукашенко заявляє про можливі агресивні дії з боку України та заходу, виправдовуючи зміцнення своїх кордонів, мінування, підтягування військ і так далі. Це більшою мірою є демонстрація дій для Путіна і фактично допомога агресору", - вважає генерал.

Наступальну операцію проти України експерт називає великим ризиком для Лукашенка з двох причин.

"Перша - він розуміє, що Путін може програти й, відповідно, він буде відповідати вже за пряму агресію проти України. Поки він співучасник. Друга-Лукашенко повністю не впевнений у своїх військових, особливо в кадрових. Я не кажу про спецслужби, які підпорядковані КДБ. За нашими розвідданими, у тих білорусів, які служать в армії, дуже негативне ставлення до війни і їх особистої можливої участі в конкретних військових операціях проти України. Тому велика частина армії може не виконати наказ про масові наступальні операції, і це провал для Лукашенка", - пояснює Маломуж.

Він також зазначив, що громадяни Білорусі не погодяться з війною проти України та можуть вийти на нові протести.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100