реклама

реклама

Проєкт на конкурсній основі «СпівДія Ноут» стартував 5 грудня. В межах цієї ініціативи освітні заклади, неприбуткові організації та самозайняті особи України отримають 5000 сучасних ноутбуків з ліцензійним програмним забезпеченням, – про це повідомляє «Прочерк».

Національний проєкт «СпівДія Ноут» є результатом спільних зусиль міжнародних донорів, бізнесу, українських волонтерів та влади. Ініціативу реалізують в межах молодіжної програми USAID «Мріємо та діємо», що виконується організацією IREX у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України та українською волонтерською платформою «СпівДія», а також компаніями HP Inc. та Microsoft, які надали ноутбуки та ліцензійне програмне забезпечення.

IMG_20221210_210523_640

Прийом заявок першої хвилі проєкту стартував 5 грудня і триватиме до 15 грудня. Ініціатива втілюється на всій території України, крім тимчасово окупованих станом на сьогодні територій.

Завдання проєкту підтримати українську молодь, полегшити доступ до освіти, послуг реагування і можливостей самореалізації під час війни. Розподіл ноутбуків відбуватиметься у тісній співпраці із закладами  освітньої сфери, організаціями та фондами, що працюють із молоддю та займаються важливими для громад освітніми й соціальними завданнями, допомагають вразливим верствам населення. Також пристрої надаватимуть самозайнятим українцям та українкам, які цього дійсно потребують.

«Платформа «СпівДія» з перших днів повномасштабної війни об’єднує волонтерські, громадські, державні ініціативи та бізнес заради підтримки українців. Сьогодні ми розпочинаємо проєкт «СпівДія Ноут» задля підтримки тих, хто допомагає іншим та хоче підвищити коефіцієнт своєї корисності. Вдячна нашим партнерам програмі USAID "Мріємо та діємо", IREX, HP Inc. і Microsoft за системну підтримку молоді та довіру надану нам у реалізації програми. СпівДіємо заради перемоги!», зазначила Ірина Тулякова, засновниця та CEO Фонду «СпівДія».

Головна мета дати інструменти українській молоді для розв`язання проблем на місцевому, регіональному та національному рівнях, сприяти молодіжним ініціативам.

Подати заявку можуть:

  • школи, що прагнуть забезпечити дітей, які не мають обладнання для навчання;
  • громадські організації / благодійні фонди / інші освітні та творчі неприбуткові організації та ініціативи;
  • самозайняті особи.

Для участі у першій хвилі конкурсу необхідно до 15 грудня (включно) подати заявку. З усіма деталями щодо необхідних кроків та критеріїв можна ознайомитися на сайті волонтерського об'єднання «СпівДія» https://spivdiia.org.ua/notebook.

Заявки почнуть опрацьовувати з першого дня проекту. Заяви перевірятимуть кейс-менеджери «СпівДія Ноут» по мірі їх надходження. Пріоритет будуть надавати заявникам та заявницям (зокрема і самозайнятим особам), які дійсно потребують ноутбук(и) для забезпечення доступу до навчання, покращення чи створення можливостей надавати послуги реагування для дітей та молоді, а також для професійної реалізації молодих українців та українок.

Директорка програми «Мріємо та діємо», що реалізується організацією IREX, Мехрі Дракман зауважила: «Молоді під силу розробляти і втілювати ефективні рішення у відповідь на гострі потреби українського суспільства. З перших днів  функціонування волонтерської платформи «СпівДія» програма USAID «Мріємо та діємо» активно підтримувала її розвиток, і ось тепер ми разом втілюємо такий масштабний проєкт як «СпівДія Ноут», використовуючи розроблений молоддю механізму надання гуманітарної допомоги, освітніх та соціальних послуг цивільному населенню».

Програма USAID «Мріємо та діємо» https://www.facebook.com/mriemotadiemo – 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

Програма використовує орієнтований на молоде покоління підхід – не для молоді, а разом з молоддю. Таким чином, ініціатива сприяє молодіжним інноваціям, підприємництву, посиленню участі у прийнятті рішень у громадах та розв`язанні проблем на національному рівні, а також посилює потенціал української молоді бути рушійною силою плюралізму та поваги до різноманітності. «Мріємо та діємо» залучає молодь до розробки та реалізації проєктів та ініціатив. Крім того, проводить дослідження, щоб на їх основі формувати молодіжну політику та рухатись до ефективних та стійких змін.

Анастасія Бут

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100