Тальнівською міською радою на Черкащині була розроблена програма про розвиток туристичної привабливості палацово-паркового комплексу Шувалових.

Було створено КП «Тальнівський палацово-парковий комплекс Шувалових», який очолив архітектор-реставратор, кандидат наук Анатолій Ізотов. Він вже довгий час проводить роботи із реставрації, збереженню та популяризації палацу. Навіть у такий складний для країни час, роботи із відновлення замку не припиняються, пише viche.ck.ua

Наводиться лад із документацією для залучення спонсорських коштів та участі у різноманітних грантових проєктах.

13656_800x600_4

За словами Ізотова, палац, можливо, єдиний в Україні зразок данської архітектури і автором проєкту був данський архітектор Андреас Кеменсен. Найближчим часом будуть укладені попередні угоди з фондом Королеви Данії, який готовий включити нас у програму фінансування зі збереження культурної спадщини.

Фінансуватися програма буде з міського, обласного та державного бюджетів, також спеціального фонду КП «Тальнівський ППК Шувалових».

Загальний обсяг фінансових ресурсів необхідних для реалізації програми на 2023-2025 роки:

• 2023рік – 3,500 млн грн

• 2024рік – 2,500 млн грн

• 2025 рік – 2,500 млн грн.

– На засіданні експертної комісії з питань обліку культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України, було розглянуто облікову документацію на об’єкт культурної спадщини (палац Шувалових у Тальному). Рецензентом виступив член експертної комісії, архітектор Євгеній Сосновський. Висновок комісії: рекомендувати внести об’єкт до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, – розповідає директор Анатолій Ізотов.

За словами Ізотова до кінця 2023 року планують такі роботи:

1. Захист зелених зон та вікових дубів;

2. Прибирання території;

3. Розроблення стадії «Проєкт» (П) в рамках науково-проєктної документації на цілісну наукову реставрацію палацу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Леськівське диво»: яким є зараз архітектурно-ландшафтний комплекс «Садиба Даховських» (ФОТО)

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100