Ялинки й берези, які, немов редиску на городі, висмикують з землі на Соборній площі Черкас, пересадять чи то в Дахнівку, чи на територію якогось лісництва… Принаймні, чиновники обласної ради не хочуть давати чітких пояснень з приводу подальшої долі дерев. Особливо чиновників лякає відеокамера в руках журналістів.


Так журналісти черкаської газети «Акцент» та журналіст «Прочерку» намагалися прояснити ситуацію зі знесенням дерев на Соборній площі у керівника комунального підприємства «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» Михайла Тарана. Побачивши камеру в руках журналістів, він одразу запитав, чи вони, бува, не з телекомпанії «Рось». Почувши заперечну відповідь, чиновник виставив наперед руки і заявив:

«Підожди, не треба хєрнею займатися!» – сказав Михайло Таран.


Потім чиновник пояснив, що дерева треба викопати і пересадити.


«Ми їх перевозимо в Дахнівку! А вас це що, цікавить, чи що?!» – обурився чиновник.

Ось як це виглядало на ВІДЕО.

«Дерева пересаджують, а на їх місце посадять молоді», – запевнив журналістів голова облради Валерій Черняк.

За коментарем журналісти також звернулися до депутата Черкаської міської ради, голови комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський» Миколи Мирзи. Він був здивований інформацією про те, що якісь ялинки хтось нібито саджатиме в дахнівці і попоросив час для зясування питання.

Відео розмови з головою облради ТУТ.

Пізніше Микола Мирза повідомив «Прочерку», що за його інформацією, насправді дерева везтимуть на якусь базу біля санаторію «Мошногір’я». Там, мовляв, вони згодяться в лісовому господарстві. Справа в тому, що на ялинках, які повисмикували з землі і які планують посадити в тому лісництві, є шишки, з насіння яких вирощуватимуть нові такі ж дерева.

Микола Мирза зазначив, що хоч корінь при пересадці в дерев і буде пошкоджений, проте вони приживуться. Так само, мовляв, пересаджували і клени, які тепер ростуть біля Будинку торгівлі в Черкасах.

Вперед у минуле! Очевидно, обласна влада хоче бачити Соборну площу такою, якою вона була багато років тому назад – лисою…

Вперед у минуле! Очевидно, обласна влада хоче бачити Соборну площу такою, якою вона була багато років тому назад – лисою…

 

Такої композиції черкащани вже на Соборній площі не побачать… Фото прес-служби ОДА

Такої композиції черкащани вже на Соборній площі не побачать… Фото прес-служби ОДА

 

Фото з Твітера Федора Гонци

Фото з Твітера Федора Гонци


реклама

Коментарі  

 
+3 #25 Іван 13.10.2013 13:42
Міша Т..... бувший перший заступник начальника МНС в Черкаській області відрізнявся від усіх керівників своєю ініциативністю, такий собі ініціативний ду**нь...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #24 Петр 05.11.2012 13:15
Цитую Рома:
Новые высадят, не надо паники

Уважаемый Рома, посадить дерево и дождаться такого результата у нас не хватит жизни. Это вам не горшок с туей поставить!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #23 Петр 05.11.2012 13:08
Ну что вы волнуетесь? Поскольку этой землей рулит ОДА, то под итоги выборов Тулуб Мавзолей соорудит, как раз к стати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #22 Житель 04.11.2012 13:02
Вони мабуть бояться, що там з-за ялинок їх снайпери чекатимуть, як почнеться революція!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 Комуніст 04.11.2012 09:47
Цитую Nazar Obidzinski:
Цитую Комуніст:
Починалося з пам'ятника Леніну - ніхто у черкащан не питався.Чиновник вирішив, що той не потрібен місту. Пройшло. Тепер - дерева. Чиновник вирішив... Завтра - ти.Чиновник вирішить? Принагідно хочу процитувати:"«Когда нацисты пришли за коммунистами, я молчал, я же не коммунист.Потом они пришли за социал-демократами, я молчал, я же не социал-демократ.Потом они пришли за профсоюзными деятелями, я молчал, я же не член профсоюза.Потом они пришли за евреями, я молчал, я же не еврей.А потом они пришли за мной, и уже не было никого, кто бы мог протестовать».(Мартин Фридрих Густав Эмиль Нимёллер)

Та за великим рахунком, ...мене ніхто не питав також, а чи потрібен він там. (Назар Обідзінський)
Дорогий(вибачте ім'я важко Ваше прочитати не по нашому писане)! Прочитайте мій комент ще раз і уважніше. Вірю - хай не зразу, але смисл його і до Вас дійде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #20 Леся 03.11.2012 19:18
Сказано: дерева замінять на уї.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #19 Оксана Фігура 03.11.2012 13:54
Та нє, то Михайло Таран і його господарі партизанів бояться, тому дерева й знищують. Правда, на М.Тарана наганяли страх ще й симпатичні черкаські дамочки, які жили неподалік і часто проходили по площі, ведучи на повідку своїх маленьких хатніх собачок. М.Таран їх підстерігав і лякав штрафом. Це не вигадка, це факт!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #18 Helen 03.11.2012 02:39
Словарный запас богатейший:"Підожди,шановни й!!!Підожди"А ждать сколько-не уточнил...Остается теперь вместо елок базарные палатки установить,как когда-то много лет назад на этом месте был еврейский рынок,и Сары и Розы дули куркам под хвосты...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #17 Елки-палки 02.11.2012 21:34
Чого ви переполошились. Це - замовлення оДАРИЧА. Елки перетрублять на тріску і спалють в альтернативній котельні ім. олеговича. А ви кажете бульвар Шевченка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #16 Новый Гость 02.11.2012 20:12
Сколько эти варяги, Одарыч и Туловище,
будут еще издеваться над Черкассами и Черкасским краем??????????????!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100