реклама

реклама

У центрі міста Кам’янки наприкінці минулого тижня зрізали п’ять блакитних ялинок, які росли на площі перед готелем 35 років. На цьому місті місцевий підприємець планує побудувати двоповерхову будівлю. Дозвіл на забудову він отримав після сесії міської ради, поінформували видання «Прочерк» місцеві жителі.

Фото читачів "Прочерку"

Фото читачів "Прочерку"


Кам’янчани таким рішенням шоковані: у день зрубування влаштували мітинг на захист ялинок.

– Люди, які зрубували дерева, мають на руках всі документи. Найбільше прикро через те, що в них навіть є дозвіл від обласної екологічної інспекції, – говорить у коментарі «Прочерку» кам’янчанин, який попросив не вказувати в публікації ні імені, ні прізвища.

Таке ж прохання було у ще двох жителів міста, які звернулись до редакції, щоб повідомити про подію.

– У нас місто невеличке, а люди, які здійснюватимуть забудову, – дуже впливові. Пам’ятаю випадок, як колись одних кам’янчан попереджали, що «якщо й надалі відкриватимуть рота, то спочатку згорить хата і машина, а тоді й вони», – пояснив причину такої конспірації чоловік.

Фото читачів "Прочерку"

Фото читачів "Прочерку"


Кам’янчани кажуть, що ініціатори зрубування дерев заспокоїли жителів, мовляв, дерева висадять на території парку декабристів. Однак люди в таку версію не вірять.

– Вони зрубували коріння, залишилися самі стовбури. У нас колись вже пробували пересаджувати дерева, але жодне з них не прижилося, – повідомили виданню кам’янчани. – У нас в центрі Кам’янки є 3-4 смітники. Один такий – біля автостанції. Чому там не побудувати, якщо вже на те? І взагалі, ми не розуміємо, навіщо будувати в місті черговий генделик? У нас он немає книжкового магазину!

Заступник міського голови Кам’янки Сергій Чередніченко звинувачує в ухваленні цього рішення депутатів міської ради.

– Більше 30 депутатів і з «БЮТу», і з Партії регіонів, і комуністи, і соціалісти одноголосно проголосували за виділення земельної ділянки приватному підприємцеві. Підставою для цього був висновок екологічної іспекції. Я не міг вплинути на це рішення, тому що я заступник міського голови, а не депутат. Персональну відповідальність за ситуацію, що склалася, несуть ті особи, які поставили свої підписи під цим рішенням, – вважає Сергій Анатолійович.

Нагадаємо, що 2 листопада в Черкасах без блакитних ялинок та берізок залишилася Соборна площа, що перед будівлею облдержадміністрації. На їхньому місці «розстелили» живий газон і висадили колоноподібні туї, ялівець, а найближчим часом пообіцяли висадити ще й гімалайські берези. Чотири дні потому «оголили» і сквер біля Черкаської художньої школи, що по вулиці Хрещатик. На цьому місці ТОВ «Фундамент» має побудувати офісно-житловий комплекс. Підприємство зобов’язалося висадити дерева на суму 60 тисяч гривень, коли здаватиме об’єкт в експлуатацію.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #3 Хм... 06.12.2012 11:49
Цитую Новый Гость:
Дурной пример заразительный.
Цитую Новый гость:
Дурной пример заразительный.

Ви сам у себе заразились? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Новый гость 05.12.2012 21:41
Дурной пример заразительный.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Новый Гость 05.12.2012 19:01
Дурной пример заразительный.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100