Черкаські фахівці-екологи ще на початку року проводили засідання ініціативних груп щодо реконструкції Соборної площі. Відповідна комісія обстежувала дерева і лише три з тих, що ростуть на площі, були забраковані. Та про тотальну «зачистку» площі від дерев і мови не йшло. Такого дозволу члени Громадської ради не давали.


Про це в коментарі «Прочерку» повідомила голова Громадської ради при державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Черкаській області та державній екологічній інспекції в Черкаській області Наталія Фоміна.

– Ми були противниками зрубки дерев. Розумієте, те що сталося… Я просто в шоці була від побаченого. Я півдня бігала й займалася цим питанням, поки корчували дерева, проте самих дерев вже не повернути. Я так і не бачила дозвільних документів на знесення дерев, – говорить Наталія Фоміна. – Коли ми на початку року розглядали план реконструкції площі, то тоді йшла мова про дерева, але про ті, які на площі, а не про ялинки, які росли під самою будівлею. Виходить, владі на громадськість просто начхати!

Обуренню черкаських екологів немає меж. Наталія Фоміна, яка, до всього, є ще й головою обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, наголошує: вирвані з землі ялинки не приживуться, попри обіцянки влади.

– Хай нас – екологів і журналістів – повезуть і покажуть, де саме посадили ці ялинки. Бо я впевнена, що вони не приживуться. Ми зі студентами саджали ялинки, то з десяти одна приживалася. Вони ж ніжні! Одне деревце он досі поливаю, бо слабеньке, – зауважує Наталія Максимівна. – Я не знаю, як ще треба говорити, щоб влада до нас прислухалася. Ми боремося проти заправок, а їх все рівно будують. Ми рятували річку Золотоношку, а вона все рівно помирає. Це дуже прикро. Влада повинна усвідомити, що роблячи шкоду довкіллю, вона робить шкоду і собі в тому числі, бо все це взаємопов’язано.

Нагадаємо, 2 листопада, з Соборної площі Черкас прибрали блакитні ялинки й берези. Мовляв, дерева віджили своє і їх замінять на нові.

реклама

Коментарі  

 
+8 #15 Бывший 06.11.2012 15:23
В одном из городов Кировоградской области тоже выкорчёвывали голубые ели,которые очень долго растут и не везде приживаются,ели ,которые сажали наши деды,и кто даёт право одним росчерком пера это уничтожать? Там пол города стало на защиту деревьев,но увы,всё равно вырубили.Идиотизм неискореним.Мне это невольно напомнило,как в Англии члены парламента аккуратно,долго ,мудро подходят к изменению хоть малюсенькой поправки к закону,потому что законы утверждены сто лет назад уважаемыми предками,а у нас... ,,и не церковь,и не кабак,ничего не свято...,, После нас хоть потоп...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #14 Черкаси 06.11.2012 12:22
Цитую VENDETTA:
ТУЛУБ'ЯКУ -НА ГІЛЛЯКУ!

Не варто кидатися такими фразами, хто знає, які грішки за вами водяться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 Новый Гость 06.11.2012 12:11
Цитую О.ЧУПРИНА:
Якщо ми не викорчуємо авторів цього злочину,то грош нам ціна.Знайти тих,хто прийняв таке рішення та виконавців- справа честі черкащан.

Вот тут то и необходима акция.
Сколько в Черкассах дебилы командовать будут.
Одарыч после провальных импичментов вообще страх потерял.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #12 Новый Гость 06.11.2012 12:06
В данной ситуации,
никакой языковой мовы не найдешь.
Если человек больной на голову,
тут только врачи могут повлиять.
Но как красиво ......... ход конем сделал???????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 хтОзна?! 06.11.2012 11:37
Тепер азлишилось посеред площі замість Леніна встановити пам'ятник нелегкій праці гірника - терікон. Скоріш за все він має бути подібним до однієї з пірамід Гізи (що в Єгипті). Згодом її можна буде використати за її (піраміди) прямим призначенням - в якості гробниці правителя та його рабів і т.п. Будівництва піраміди навіть будмайданчик підготували. :-* :-* :-* :-* :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #10 О. ПОЧУПРИНІ 06.11.2012 10:54
Сан Санич! Корчуй! Хватить ********ь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 Кайлас 06.11.2012 10:53
Ох,поспешили чиновнички с местью за выборы...Что, впрочем, свидетельствует об их аналитических способностях. Теперь точно будут иметь "+2" от оппозиции.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #8 Анекдот 06.11.2012 08:13
Пришел гном на лесосеку на работу устроиться.
- Возьмите меня лесорубом.
- Да ты ж маленький, а у нас работа тяжелая, нормы большие.
- Ничего, я буду пораньше на работу выходить, у меня большой опыт работы.
- А где же ты работал ?
- В Сахаре.
- Дак там деревьев нет !
- И тут не будет....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #7 Johnny 06.11.2012 01:14
Думаю, после этой "акции" равнодушных черкащан стало меньше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #6 Ліза 06.11.2012 00:39
Дибіли! влада дибілів! щоб вам ті ялинки під новий рік повилазили боком!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100