реклама

реклама

«Новий захід. Українська мрія» – книга, що представляє системний погляд на економічні реформи в Україні. Тут є план, як перетворити Україну на дійсно сильну країну. Автор з Білорусі Ярослав Романчук. Свого часу покинув тоталітарну Білорусь, нині живе в Києві.

Каже, що сьогодні все залежить від кожного з нас. Але верхи чекають поштовху з низів, а низи чекають, що скажуть верхи. Не відбулася до кінця децентралізація і ми в Європі сьогодні на останньому місці по залученню інвестицій. Експерт каже про можливий успіх і малих центрів, я-от Черкаси, Чернівці, Івано-Франківськ. А не лише великих, на кшталт Києва чи Львова.

356748211_1414610542434741_795150531866994597_n

«Як бути? Працювати. І мати план. Все залежить від еліт. Від центру люди потребують безпеки, чесних судів, а далі вже ми всі маємо працювати. А економіка має бути на місцях. Це люди, капітал, інвестиції. Має бути чітка синергія інтересів», - зауважує Романчук.

Регуляторна і грошово-кредитна децентралізація до кінця не склалася. При міністерстві фінансів і в нацбанку лишаються люди, які вже не показали ефективності. Водночас, коли розвивалася світова економіка, то Україна за роки незалежності фактично не мала поштовху в економіки, кафе фахівець.

У книзі представлено наукове обґрунтування необхідності стратегічного курсу, який забезпечить економічне зростання ВВП України до 7-10 відсотків на рік, створення тисяч нових бізнесів і мільйонів робочих місць, і це незважаючи на складне післявоєнне відновлення економіки, яке на нас чекає.

Книга містить докладний план, як перетворити Україну на процвітаючу та успішну ковзну, звичайних українців зробили багатими та щасливими.

Ярослав Романчук пропонуємо створити «Новий Захід в Україні» за допомогою інноваційної моделі економічного розвитку , що ґрунтується на економічній свободі та теорії підприємницького зростання.

Його висновки ґрунтуються на численних наукових дослідженнях та емпіричних даних , які були накопичені за більш ніж 30 років за такими явищами, як економічна свобода, приватна власність, конкурентоспроможність, соціальний прогрес.

Автор книги був в Білорусі і йому загрожувала тюрма, коли він приїхав сюди і побачив як деякі верхи пишуть про сильну економіку, сильний соціальний захист, сильну пенсійну реформу Білорусі, він зрозумів, що є системні збої і білоруський тоталітаризм очевидно вписувався у деякі світоглядні позиції як ОПЗЖ так і рашистів у владі. Автор не витримав і став пояснювати ситуацію…

«Ми йшли по шляху олігархів, по марксистському шляху, прийшли в глухий кут, але варто йти таки відкритим шляхом економіки. Хто нині скаже, що Південна Корея чи Ірландія були бідними. Вони нині багаті! У 2000 році Румунія була близька до України, а нині румуни матимуть 18 тис доларів на душу населення, а ми 4 тис. Бо один елемент помінявся. Є свобода» - каже експерт.

На його думку і парламент треба структурувати за цінностями, а не за поняттями «чи це людина Порошенка, Тимошенко чи Зеленського».

Автор книги каже, оцінював парламентарів за поглядами і з'ясував, що багато є соціалістами…

Деталі також дивіться у відео Прочерку


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-5 #2 морква 19.07.2023 10:50
на сколько экономика была убита во время "эпидемии" барановируса?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Джинса 19.07.2023 07:45
Яскравий приклад "наукової" маячні: «Ми йшли по шляху олігархів, по марксистському шляху". Сказати таке може лише неук, який видає себе за науковця. А журналісти тиражують цього Кашпіровського від економіки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100