реклама

реклама

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 4 по 10 серпня 2023 (32-й тиждень року), який проведено фахівцями ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ», в області зареєстровано 62 випадки захворювань на гострі кишкові інфекції.

Інтенсивний показник на 100 тисяч населення – 5,36, що на 55% нижче, ніж за аналогічний період минулого року (40 випадків та 3,37 відповідно) та на 27,1% нижче ніж за попередній тиждень 2023 року (85 випадків та 7,35 відповідно).

kyshkovi

На територіях об’єднаних територіальних громад на гострі кишкові інфекції захворіло: у Черкаському районі 29 осіб (інт. пок. – 5,00 на 100 тис. населення), Уманському – 25 осіб (10,11 на 100 тис. нас.), Звенигородському районах– 18 осіб (4,12 на 100 тис. нас.), у Золотоніському районі – не зареєстровано жодного випадку.

У структурі зареєстрованих ГКІ гастроентероколіти невстановленої етіології складали – 47%, гастроентероколіти встановленої етіології – 37%, сальмонельоз – 13%, ротавірусна інфекція – 3%.

Спорадичні випадки сальмонельозу реєструвалися на територіях Єрківської, Шполянської, Маньківської, Уманської та Черкаської територіальних громад. Випадки ротавірусної інфекції реєструвалися на території Кам’янської територіальної громади.

Упродовж 32-го тижня 2023 року в області не зареєстровано спалахів та групових захворювань ГКІ, а також не виявлено жодного випадку вірусного гепатиту А та шигельозу.

В осередках інфекції проведені всі необхідні протиепідемічні та профілактичні заходи.

Нагадуємо, щоб не захворіти дотримуйтесь чистоти та гігієни!

– Завжди мийте руки перед вживанням та приготуванням їжі, після перебування у місцях масового скупчення людей (вулиці, ринки, пляжі, магазини, транспорт, відпочинок на природі), після відвідування туалету.

– Не торкайтесь обличчя не вимитими руками.

– Вживайте воду гарантованої якості.

– Купаючись у водоймі, не ковтайте воду.

– Ретельно мийте овочі та фрукти водою питної якості.

– Навчіть цих простих правил своїх дітей.

За перших ознак захворювання одразу звертайтесь до лікаря, адже вчасно розпочате лікування вбереже від ускладнень.

Тож дбайте про своє здоров’я та не хворійте!!!

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100