реклама

реклама

– Мій брат Чабаненко Михайло - Герой України, Герой Черкас. Хочу подякувати за цю стелу за свого брата, за кожного, хто загинув, – прийшла покласти квіти до Стели пам'яті сестра полеглого Героя України Михайла Чабаненка Інна Шкляр.

IMG_20231109_112439

У Черкасах відбулося відкриття Стели пам'яті захисникам України, які загинули під час широкомасштабного вторгнення рф. Знаходиться вона навпроти будівлі міського департаменту соціальної політики.


– Коли тільки з'явилася задумка, коли ми голосували за це, обирали портрети... Я дуже хотіла б, щоб жителі міста, гості міста дійсно бачили цих людей. Не просто їхні імена, не просто черговий похорон. Хочу, щоб вони бачили героїв в обличчя. Людей, завдяки яким ми живемо! За весь час я запам'ятала обличчя кожного, хоч і не знала за життя. Я хочу, щоб це було потрібно не тільки мені, і тим, хто тут зібрався, а кожному черкащанину, – не змогла стримати емоцій Інна Шкляр.

20231109111749

Рідні загиблих, військові побратими та представники місцевої влади зібралися, щоб вшанувати їхню пам'ять. Після покладання квітів кожен з родин захисників міг посадити власне дерево – тую, як згадку про тих, чиї життя забрала війна.

20231109110638

До присутніх звернувся міський голова Черкас Анатолій Бондаренко:

– Тут складно підібрати слова, якими потрібно увіковічнити пам'ять наших героїв. Завдяки ним Черкаси лишаються тиловим містом.

Анатолій Бондаренко повідомив, що силами учнів черкаських професійно-технічних навчальних закладів, силами комунальних підприємств, Стела пам'яті зроблена без залучення бюджетних коштів.

На тому місці також планують закласти Парк пам'яті Героїв. За рішенням родин загиблих його назва може змінитися.

20231109112737

– Сьогодні кожен з родин наших героїв матиме змогу посадити власне дерево, приходити до нього, доглядати і пам'ятати. Це для того, щоб усі мешканці міста пам'ятали: кому ми завдячуємо, що сьогодні настав ранок, працюють школи і дитсадки, що є мир у нашому місті, – сказав Анатолій Бондаренко.

Військовий капелан відслужив поминальну панахиду, усі разом прочитали «Отче наш».

Маленька патріотка акапельно заспівала гімн України, згодом вона ще раз вийшла на сцену, щоб розповісти вірш про захисників.

20231109112151

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100