реклама

реклама

24 листопада в Черкаська обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл «Нечуєве слово живе» з нагоди 185-річниці від дня народження українського класика І. С. Нечуя-Левицького на платформі ZOOM.

Іван Нечуй-Левицький – герой України. Адже в останню чверть XIX століття, в умовах російських циркулярів про тотальну заборону української мови, він був чи не єдиним, хто по-справжньому відстоював мову, і, фактично, відстоював Україну. З вітальним словом до учасників зібрання звернулася директор бібліотеки Людмила Дядик. Аби згадати життєвий шлях письменника, модераторка заходу – завідувачка відділу соціокультурної діяльності, реклами та PR Валентина Величко запросила гостей до перегляду відоепрезентації «Українець на всі часи».

405108275_122110114808108172_69029241929634430_n

У засіданні взяв участь заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук, доцент Олександр Григорович Шамрай, який наголосив про значимість вшанування славетного земляка, патріота свого народу.

Про вагомий внесок письменника в розвиток української літератури, його погляди на важливе значення української мови та літератури для українців, про історичні аспекти творчості класика, про унікальний документ, а саме, актовий запис про народження І. С. Нечуя-Левицького ґрунтовно розповіли директор Державного архіву Черкаської області Тетяна Клименко, доктор філологічних наук, професор Володимир Поліщук та доктор історичних наук, професор Віталій Масненко.

До круглого столу доєднався в режимі он-лайн і директор літературно-меморіального музею І. С. Нечуя-Левицького в селищі Стеблів Андрій Хаврусь, який у своїй розповіді теж зазначив той факт, настільки актуальним на сьогодні є творчість письменника.

Родзинкою заходу став виступ студентів літературного театру під керівництвом Заслуженої артистки України Тамари Власенко.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100