реклама

реклама

30 листопада 2023 року внаслідок поранень, отриманих під час бойових дій у Куп’янському районі на Харківщині, пішов із життя студент ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Денис Жмаков.

Народився Денис 1997 року в м. Черкаси. Навчався до 9 класу в Шполянській школі-інтернаті, потім вступив до Смілянського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів, де здобув фах маляра, штукатура, плиточника. Денис був відмінником навчання як у школі, так і в училищі.

1

Мав чимало хобі — любив собак, захоплювався картингом, ІТ-технологіями та фотографією.

Денис Олександрович на військовій службі був із листопада 2021 року — спочатку здобув спеціальність кінолога, а з часом — снайпера. Служив сержантом у Державній прикордонній службі України.

Попри активну участь у війні проти росії, мріяв про мирне майбутнє. Одружився, в їхній сім’ї народилася дитина. У мирному житті планував відкрити свою агрофірму, тому в 2023 році вступив до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на заочну форму навчання за спеціальністю «Агрономія». Проте здійснитися планам не судилося. Наприкінці листопада, виконуючи бойове завдання в Куп’янському районі на Харківщині, отримав важке поранення. Був доставлений побратимами до госпіталю, однак поранення було надто серйозним, тому лікарі не змогли зберегти його життя.

Поховали Героя у с. Байбузи Черкаського району, де він проживав до початку війни.

Не дочекалися з війни чоловіка і тата дружина і двоє маленьких діточок.

Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького висловлює щирі співчуття родині загиблого та його близьким. Світла пам’ять про Дениса збережеться в наших серцях.

Про це інформує прес-служба  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

реклама

Коментарі  

 
+20 #2 Макс 11.12.2023 00:15
Світла пам'ять!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Перформанс jr 10.12.2023 19:08
Не пощастило народитися сином Табурця, а то б перфомансував у Парижі і горя не знав би.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100