реклама

реклама

На базі ЦДЮТ відкрився центр соціального згуртування населення «Бути Поруч». Також відбулося підписання меморандуму між Черкаською міською радою з Всеукраїнською громадською організацією «Поруч».

Метою Меморандуму є співпраця щодо інтеграції постраждалих від війни осіб, завдяки послугам центру. Там проводитимуться тренінги, воркшопи, ігри для згуртування. І дорослі, і діти отримуватимуть комплексну психологічну підтримку.

IMG_20240126_120020

Про це повідомила координаторка з проектної діяльності Всеукраїнської ГО «Поруч» Людмила Мураховська.

– Проект розрахований на вимушено переміщених осіб, і направлений на їхню соціалізацію. Ми надаємо психологічну, гуманітарну допомогу, – сказала Людмила Мураховська.

Простір розділений на дві локації, в одній волонтери займатимуться з дорослими, в іншій – з їхніми дітьми.

IMG_20240126_115536

– У 2014 році наша організація почала працювати на Донбасі. Ми створювали такі ж центри соціального згуртування: допомагали людям пережити початок війни, вимушений переїзд, з облаштуванням у нових громадах. На жаль, відбулося повномасштабне вторгнення рф, і ми поновили свою роботу, – додала координаторка.

На території міста Черкаси проект із соціального згуртування реалізується з вересня 2023 року. Це вже другий проект, за підтримки організації «Поруч», повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко:

– Сьогодні ми підписали меморандум із громадською організацією «Поруч». Країна зараз переживає тяжкі часи, будь-яке партнерство наближає нашу перемогу над ворогом, сприяє соціально-економічному розвитку міста, – сказав міський голова.

За словами заступниці міського голови Анастасії Чубіної, тільки в закладах загальної середньої освіти міста навчається більше 2000 внутрішньо переміщених осіб, у дошкільних закладах – до 1000. Це велика категорія дітей, яким повинна надаватися підтримка. Вона також наголосила, що на створення центру не витрачені бюджетні кошти.


Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100