реклама

реклама

Військові почали частіше скаржитися на хвороби серця. Черкаські медики кажуть, що таких звернень стало більше. У чому причина та як цьому зарадити, пише 5 канал

Микола Крутогуз за півтора тижня після операції уже виписався додому для реабілітації. А почав хворіти ще на військовій службі. Туди потрапив добровольцем на початку великої війни.

282440

"Я робив далекобійником у Польщі, коли всі їхали туди, я їхав назад, дорога була пуста. Зразу у військкомат до полковника, він мене направив у 57 бригаду", – згадує чоловік.

Служив водієм, а кілька місяців тому занедужав. Спершу лікарі з діагнозом помилилися, через це до лікарні на Черкащині чоловік потрапив у вкрай тяжкому стані. Лікарям довелося протезувати два серцеві клапани.

Проходить лікування у медзакладі й Олександр Загороднюк, він прикордонник. Був саме на навчанні, коли стало зле. У лікарні визначили, що серцевий клапан потребує заміни. Чоловік лише кілька днів як після операції, але вже планує повернутися на службу.

"Ці справжні українці, які лишилися зараз в Україні, я розумію, що вони зараз за нашу Україну воюють, не бояться ні тих снарядів, ні того путіна, і інших. Це справжні українці, патріоти України. Я особисто свою Батьківщину люблю", – наголошує військовий.

Лікар Олег Журба перевіряє стан пацієнта, результатом задоволений. Каже: це типове втручання, воно проводиться мініінвазивно, з маленьким розрізом, тож пацієнт повертається до звичного життя швидше, ніж після порожнинної операції.

Лікар каже: військових пацієнтів справді побільшало, це пов'язано з тим, що людей обстежують ще до того, як вони звернулися зі скаргами.

"Ми зараз із-за того, що всіх військових, всіх військово-лікарські комісії дуже ретельно обстежують, і це диспансеризація, і ми почали виявляти патології, які ми могли раніше не виявляти, і ми зараз дивуємось, чому у нас високі показники виявлення, вони тільки через те, що ретельно всіх обстежуємо, це і клапанні вади, і кардіологічні міопатії, і враження коронарних артерій і при тому, що ми маємо зазвичай на 3-4 стадії захворювання, зараз ми бачимо так, як і потрібно в розвинених країнах Європи – 1-2 стадію", – пояснює завідувач серцево-судинної хірургії.

Лікар просить не ігнорувати профогляди всіх українців, щоб вчасно виявити хворобу. А якщо симптоми нездужання вже є – не терпіти та не гаяти час. Від цього залежить, чи зможуть лікарі врятувати хворого.

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 1 31.01.2024 12:23
"Найкращі" лікарі - в ТЦК. Людину з вродженими вадами серця, інваліда, відправили служити на Донбас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100