реклама

реклама

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича установами банків Черкащини упродовж минулого року здійснювалося надання здешевлених кредитів на придбання житла відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року №343 «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» (далі – Порядок).


У Черкаській області здешевлені іпотечні кредити надають установи АБ «Укргазбанк» та АТ «Ощадбанк». У 2012 році було видано 32 кредити, в тому числі установами АБ «Укргазбанк» – двадцять п’ять кредитів, АТ «Ощадбанк» – сім кредитів. Про це інформує прес-служба НБУ в Черкаській області.

Обласне управління Нацбанку доводить до відома громадян основні умови Порядку:

1. Позичальником може бути громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідає вимогам банку до позичальників. Громадяни можуть отримувати в банках кредити на будівництво (реконструкцію) чи придбання в об’єктах незавершеного будівництва житла на строк до 15 років.

2. Суть механізму полягає у частковій компенсації ставки за іпотечними кредитами: громадянин сплачує 3 проценти ставки за кредитом та тіло кредиту, а місцевий орган влади за рахунок коштів Держбюджету компенсує 13 процентів ставки за кредитом на спеціальний поточний рахунок, відкритий у банку.

3. Процентна ставка за кредитним договором не перевищує 16 процентів річних, що є дуже вигідною пропозицією.

За повідомленням Голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леоніда Рисухіна, на 2013 рік в держбюджеті заплановані кошти для реалізації механізму здешевлення вартості іпотечних кредитів у сумі 300 млн. грн., які нададуть можливість виконати зобов’язання держави за договорами компенсації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100